Turistajegyek

Turista jegyek

Hasznos infók Miskolcra érkező vendégeknek

Miskolc főbb látnivalói közösségi közlekedéssel jól és könnyedén megközelíthetők. Autóbusszal vagy villamossal eljuthatunk a Barlangfürdőhöz és a csónakázó tóhoz Miskolctapolcára, a Palotaszállóhoz, a Hámori-tóhoz vagy a vízeséshez Lillafüredre, de a diósgyőri vár vagy akár a szépen felújított belváros is könnyen megközelíthető a miskolci vonat- és a buszpályaudvarról.

Jegytípusok

A gyűjtőjegy 10 db vonaljegyet tartalmaz. Az ív szétbontható, a vonaljegyek a borító tőszelvény nélkül is érvényesek. A kezelt vonaljegyet az adott utazás végéig meg kell őrizni, és ellenőrzéskor fel kell mutatni, kérésre át kell adni az ellenőrnek. A gyűjtőjegy nem váltható vissza. A gyűjtőjegy jegydarabonkénti árusítása tilos. A gyűjtőjegyben található vonaljegyekre egyebekben a vonaljegyekre vonatkozó szabályok az irányadóak.

A 24 órás jegy vásárlásakor az utas kérésének megfelelően feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 24 órán keresztül érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7 –es viszonylat esetében Keleti kapu megállóhelyig jogosít utazásra. A 24 órás jegyet az érvényességi ideje végéig meg kell őrizni, és ellenőrzéskor fel kell mutatni, kérésre át kell adni az ellenőrnek. A 24 órás jegy külön jegykezelő készüléken történő érvényesítésére nincs szükség.

A 72 órás jegy vásárlásakor az utas kérésének megfelelően feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 72 órán keresztül érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7 –es viszonylat esetében Keleti kapu megállóhelyig jogosít utazásra. A 72 órás jegyet az érvényességi ideje végéig meg kell őrizni, és ellenőrzéskor fel kell mutatni, kérésre át kell adni az ellenőrnek. A 72 órás jegy külön jegykezelő készüléken történő érvényesítésére nincs szükség.

A turistajegy a rajtuk megjelölt kezdőnap 0 órájától az azt követő hatodik nap 24. órájáig érvényesek és jogosítanak az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7 –es viszonylat esetében Keleti kapu megállóhelyig jogosít utazásra. A 7 napos turistajegy névre szóló, csak egy személy használhatja, tulajdonosának az utazás megkezdése előtt tollal, nyomtatott betűkkel rá kell írnia a teljes nevét. A jegyet ellenőrzéskor át kell adni, és fényképes, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, jogosítvány, útlevél) igazolnia kell személyazonosságát.

A hétvégi családi jegy a megjelölt hétvégén szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7-es viszonylat esetében Keleti kapu megállóig. A hétvégi családi jegy igénybevételére annak érvényességi ideje alatt egy vagy két felnőtt, legalább egy, de legfeljebb három tizennégy éven aluli gyermekkel együtt jogosult. A hat éven felüli gyermekek esetében utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt, vagy személyazonosító igazolványát is fel kell mutatni.

Tanulók számára váltható 5 és 10 fős kombinált 24 órás jegy, amely a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra) számított 24 órán keresztül érvényes és jogosít az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, átszállásra Miskolc város közigazgatási határán belül, a 7-es autóbusz viszonylat esetében a Keleti kapu megállóhelyig.

Jegyárak

Jegy típusa Ár
2023. január 1-től
Gyűjtőjegy 3.700 Ft
24 órás jegy 1.450 Ft
72 órás jegy 3.600 Ft
Turistajegy 7 napra 4.900 Ft
Hétvégi családi jegy 3.000 Ft
Csoportos kombinált tanuló 24 órás jegy 5 főig 4.000 Ft
Csoportos kombinált tanuló 24 órás jegy 10 főig 8.000 Ft
5/30 napijegy 6.000 Ft

Ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségei

Az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati irodája 2004. július 15-én kezdte meg működését.

Ügyfélszolgálati irodánkban történik:

 • a pótdíjak ügyintézése
 • a talált tárgyak kezelése
 • az utas észrevételek kezelése
 • menetrendi és egyéb, közösségi közlekedéssel kapcsolatos információszolgáltatás az utazóközönség részére
 • a díjmentes utazásra jogosultak igazolványának ügyintézése.

Ügyfélszolgálati irodánk nyitva tartása

 • Hétfő, Kedd, Csütörtök: 8:00 – 15:30
 • Szerda: 8:00 – 17:30
 • Péntek: 8:00 – 13:30
 • Szombat, Vasárnap, Ünnepnap: ZÁRVA

Az Ügyfélszolgálati iroda bérletpénztára minden hétköznap egy órával rövidebb ideig tart nyitva, mint maga az iroda.

Ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségei

 • Cím: 3530 Miskolc, Szemere Bertalan utca 5.
 • Levélcím: 3502 Miskolc, Pf. 226
 • Telefon: +36 46 504 810 
Utazzon velünk a Facebookon is, ahol ezeket az információkat is megtalálja.
www.facebook.com/mvkzrt

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Ismerje meg a Miskolc Pass turisztikai kártya által nyújtott kényelmet, takarékosságot! 15 ingyenes szolgáltatás, korlátlan közösségi közlekedés, számtalan kedvezmény 1 kártya! www.miskolcpass.com