Társaság irányítása

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Miskolc Holding Zrt. tagvállalata. A vállalat irányítását a Miskolc Holding Zrt. látja el, mint az MVK Zrt. Legfőbb Szerve, az ellenőrzés a 5 fős Felügyelő Bizottság és 1 fő könyvvizsgáló feladata. A Miskolc Holding Zrt. alapító-tulajdonosa Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az MVK Zrt. vezérigazgatója

  • Demeter Péter

Demeter PéterDemeter Péter első diplomáját a győri Széchenyi István Főiskolán közlekedésmérnök szakon, közúti és városi közlekedési szakirányon szerezte, ezt követően a Miskolci Egyetemen végzett közgazdász-szakmérnökként. A Borsod Volán Zrt.-nél – az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. jogelődjénél – kezdte pályafutását Miskolci Személyszállítási Üzemigazgatóként, majd Miskolci Területi Igazgatóként, a regionális szervezetben Forgalmi Igazgatóként szervezte és irányította a megye, majd a régió közösségi közlekedését. Emellett forgalomirányítási és utastájékoztatási projektek vezetőjeként koordinált sikeres fejlesztéseket.

2016-tól az egyik meghatározó, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cég kereskedelmi, később ügyvezető igazgatója. Nevéhez fűződik számos városi, regionális és országos forgalomirányítási, utastájékoztatási projekt sikeres megvalósítása, és részt vett elektronikus jegyrendszer bevezetésében is. A Volán Egyesülés Alelnöke, és a Személyszállítási tagozat Elnöke. A Közlekedéstudományi Egyesület Borsod- Abaúj -Zemplén vármegyei elnöke, és az egyesület arany fokozatú tagja, rendszeresen publikál és tart előadást városi közlekedési infrastruktúra fejlesztésről és városi okos közlekedési megoldásokról. 2019. március 18-tól az MVK Zrt. vezérigazgatója.

A MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója

Juhász JánosJuhász János a győri Széchenyi István Egyetem Közlekedésmérnöki alapképzési szakán alapfokozatot és közlekedésmérnöki szakképzettséget szerzett. 1988 óta dolgozik az MVK Zrt.-nél, pályafutását autóbusz -és villamos menetirányítóként kezdte. 2008-tól a menetrendszerkesztői csoport tagja lett, 2013-tól pedig forgalomszervezési és forgalomirányítási csoportvezető. Egy évvel később osztályvezetőként a vállalat alaptevékenységével összefüggő tervezési, fejlesztési, szervezési, lebonyolítási, közlekedésbiztonsági és ellenőrzési feladatainak irányítása, valamint forgalomirányítási, forgalomszervezési, forgalomellenőrzési csoportok munkájának szervezése, irányítása és ellenőrzése volt a fő feladata. 2016. április 1-től, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója.

Az MVK Zrt. operatív igazgatója

  • Gadnai-Bodnár Éva

Gadnai-Bodnár ÉvaGadnai-Bodnár Éva a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Karán szerzett diplomát, majd a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán végzett okleves közgazdászként. Több mint 20 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik, munkája elismeréseként számos szakmai díjjal jutalmazták. 2010 óta dolgozik az MVK Zrt.-nél a kereskedelmi szakterületen, 2012 óta kereskedelmi osztályvezető. A kereskedelemi szakterület mellett a vállalat marketing- és ügyfélszolgálati tevékenységét is koordinálja. Feladatai közé tartozik a vállalat értékesítési, marketing és kommunikációs feladatainak irányítása, rendezvények szervezése. Nevéhez fűződik többek között a Skoda villamosok és CNG autóbuszok érkezéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, az MVK Zrt. részvétele az országos Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatban és a már országos hírnévnek örvendő Adventi Villamos is. Tagja a Közlekedéstudományi Egyesület B-A-Z Megyei szervezetének. 2017. november 1-től az MVK Zrt. operatív igazgatója.

Az MVK Zrt. autóbuszközlekedési igazgatója

  • Lukács Zsolt

Lukács ZsoltLukács Zsolt szakmai alapképesítését, mint gépjárműüzem technikus szerezte, majd a Gábor Dénes Főiskola műszaki menedzser szakán szerzett diplomát, mint mérnők - informatikus, elvégezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésüzemi Tanszék Vállalati Akadémiáját és a Széchenyi István Egyetem közlekedési szolgáltatás tervező szakán szerzett szakmérnöki diplomát. A szakmát 32 éve kezdte a Borsod Volánnál és 26 évig dolgozott ott és jogutódjánál forgalmi szakterületen mint, menetrendi előadó, forgalomfejlesztési -előadó, adatfeldolgozási csoportvezető, forgalmi csoportvezető, állomásvezető és üzemvezető. Társaságunknál 2017-től dolgozik forgalom ellenőrzési csoportvezetőként, majd autóbuszforgalmi osztályvezetőként vezette az autóbuszos szakterületet. 2020. augusztus 1-től az MVK Zrt. autóbuszközlekedési igazgatója.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. felügyelőbizottsága

  • Mihálszky Gábor
  • Csoma László
  • dr. Tompa Sándor
  • Prokaj Tamás
  • Borsos István