Szerdától megvásárolható az április havi, 14 év alattiaknak váltható kedvezményes tanulóbérlet

Szerdától megvásárolható az április havi, 14 év alattiaknak váltható kedvezményes tanulóbérlet
2024. március 26., kedd - 13:45

Ne feledjék, a vásárláshoz diákigazolvány szükséges!
 
Az MVK Zrt. helyi járatain a 14 év alatti, miskolci oktatási intézményben tanulók egy vonaljegy árának megfelelő összegért, 430 Ft-ért válthatnak havi tanuló kombinált bérletet, első alkalommal 2024. április 1. – május 5. érvényességi idővel. Tekintettel a nagy érdeklődésre, az MVK Zrt. ennek a havi bérletnek az értékesítését, illetve a bérlethez kapcsolódó bérletváltó kártya hitelesítését már március 27-én, szerdán elkezdi a jegy- és bérletpénztárakban, valamint az Ügyfélszolgálati Irodában. Ne feledjék, hogy ennek a bérletnek a megvásárlásához az első alkalommal mindenképpen szükséges a diákigazolvány felmutatása, viszont a későbbiekben a diákigazolvány bérletváltó kártyával helyettesíthető. Ezen bérlettípust vásárlóknak könnyebbséget jelenthet, hogy április első hete a diákok részére tavaszi szünet, a szünet utáni első tanítási nap április 8-a lesz, így hosszabb idő áll rendelkezésre a tanítás megkezdéséig a bérlet megváltására.
 
A kedvezményre jogosultak köre
Azok a 14 év alatti tanulók vehetik igénybe a kedvezményt, akik miskolci oktatási intézményben tanulnak. A 14 év alatti tanulók 430 Ft-os havi bérlettel történő utazására az MVK Zrt. helyi járatain van lehetőség, Miskolc közigazgatási határán belül. A tanulók annak a tanévnek az utolsó napjáig (augusztus 31.) vehetik meg a 14 év alattiak havi kombinált bérletét, amelyben a 14. életévüket betöltik. 
 
A kedvezményes miskolci bérlet értékesítése
A 14 év alattiak havi kombinált bérletének értékesítése kizárólag az MVK Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban, illetve Ügyfélszolgálati Irodájában, sem automatán, sem mobilapplikációban nem vásárolható meg ez a bérlettípus. A bérlet megvásárlásához az első alkalommal mindenképpen szükséges a gyermek diákigazolványa, ezt követően azonban úgynevezett bérletváltó kártya is elegendő ehhez. A 14 év alattiak havi kombinált bérletére a jegy- és bérletpénztáros vezeti fel a gyermek oktatási azonosítójának számát (az oktatási azonosító száma diákigazolvány csere esetén sem változik). A 14 év alattiak havi kombinált bérletének vásárlásakor más kedvezmény nem vehető igénybe.
 
Bérletváltó kártya igényelhető
Annak érdekében, hogy a gyermek diákigazolványát ne kelljen minden vásárlásnál felmutatni, az MVK Zrt. bérletváltó kártyát vezet be, aminek a használata önkéntes, tehát nem kötelező. A bérletváltó kártyát a szülő vagy a tanuló tölti ki a diákigazolványon szereplő adatokkal egyezően, ezután a gyermek diákigazolványával összehasonlítva – adategyezőség esetén – a pénztáros hitelesíti azt, és a későbbi vásárlásnál elegendő ezt a kártyát felmutatni. Bérletváltó kártya nélkül minden egyes vásárláskor szükséges a gyermek diákigazolványának a bemutatása.
A bérletváltó kártya az MVK Zrt. honlapjáról letölthető, vagy a jegy- és bérletpénztárakban, valamint az Ügyfélszolgálati irodában papíralapon díjmentesen kérhető. A bérletváltó kártya kedvezményes utazásra nem jogosít, kizárólag a kedvezményes utazásra jogosult tanuló diákigazolványán szereplő adatok igazolására használható a bérlet megvásárlása során.

A járművezetőnek, jegyellenőrnek a diákigazolványt és a bérletet kell felmutatni
A 14 év alattiak havi kombinált bérlete kizárólag diákigazolvánnyal (vagy ennek hiányában a diákigazolványt helyettesítő érvényes oktatási igazolással és személyazonosításra alkalmas okmány együttes felmutatásával) jogosít utazásra. Amennyiben a tanuló nem tudja jegyellenőrzés során a kedvezményes bérletét és/vagy a hozzá tartozó diákigazolványt megmutatni, akkor élhet az utólagos bemutatás lehetőségével. Az eljárási díj az utazási jogosultságot igazoló dokumentum bemutatásával ugyanúgy 1000 Ft, mint az egyéb bérletbemutatások esetében.
 
Jegy- és bérletpénztárak ünnepi nyitvatartása
Március 29. és április 1. között az MVK Zrt. jegy- és bérletpénztárai rövidebb nyitvatartással, 7 és 14 óra között állnak az utasok rendelkezésére. A hosszú hétvégén az Ügyfélszolgálati Iroda zárva tart.
Április 2-tól pénztáraink a bérletváltási időszakban érvényes nyitvatartással vehetők igénybe.
https://mvkzrt.hu/berletpenztarak
 
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email