Menetrendi változások 2022. szeptember 1-től

Menetrendi változások 2022. szeptember 1-től
2022. augusztus 29., hétfő - 08:30

Az iskolakezdéshez igazodva az MVK Zrt.-nél szeptember 1-től új menetrend lép életbe.
Figyelembe véve az oktatási időszakkal megnövekvő utasforgalmat, valamint a tavaszi időszakban érvényes tanulmányi időszaki menetrendek tapasztalatait szeptember 1-től érvényes őszi menetrendben a szolgáltatási színvonalat javító módosítások kerülnek bevezetésre.
Többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, újra közlekednek a 22-es autóbuszok.
A 35É-s viszonylat útvonala módosul, az autóbuszok a továbbiakban a Szondi György utca felé közlekedve ezentúl nem a Vörösmarty Mihály utca és a Centrum megállóhelyeket, hanem a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhelyeket fogják érinteni.
 
Sűrűbb villamosközlekedés
A villamosok munkanapokon egész nap, hétvégén pedig este sűrűbben fognak közlekedni. Tanítási időszaki munkanapokon a csúcsidőszakokban 3-4 percenként, míg délelőtt 7-8 percenként fog érkezni villamos a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér közötti megállókba, este pedig minden nap a jelenlegi 20 helyett 15 percenként indulnak az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvartól és Felső-Majláthról is. Tanítási időszaki munkanapokon a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között 19 többlet forduló, az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Gimnázium között 10 többlet forduló , a Diósgyőri Gimnázium és Felső-Majláth között pedig 24 többlet forduló áll majd utasaink rendelkezésére, valamint munkaszüneti napokon is növekszik a villamosjáratok száma.
 
Csatlakozások a Villanyrendőrnél
21 óra után és kora hajnalban a Villanyrendőr megállóhelyen csatlakozások biztosítják az autóbuszokról az átszállást a villamosokra, illetve fordítva, a villamosokról az autóbuszokra is.  Azokat a járatokat, melyeknek garantált csatlakozása van, a menetrendkönyvben zöld háttérrel jelöltük. A csatlakozó járatok a meghirdetett időpontban fognak továbbindulni a Villanyrendőrtől.
 
Járataink igazodnak a vasúti menetrendhez
A Tiszai pályaudvar végállomásról induló járataink menetrendjét úgy alakítottuk ki, hogy hajnalban és éjszaka minden induló és érkező vonathoz, napközben pedig az InterCity-vonatokhoz csatlakozzanak. A vonatokhoz csatlakozó indulási időpontokat a menetrendkönyvben kék háttérrel jelöltük.
 
Észrevételeket, javaslatokat várunk
Az MVK Zrt. folytatja a lakossági igényekhez igazodó fejlesztéseit annak érdekében, hogy Miskolc közösségi közlekedése a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. A társaság ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot szívesen fogad az utazóktól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodájában (Miskolc, Szemere u. 5. szám, nyitva hétfő-kedd-csütörtök 8:00–15:30, szerda 8:00–17:30, péntek 8:00–13:30), vagy az iroda@mvkzrt.hu e-mail címen.
 
Üzletszabályzat  
Az MVK Zrt. hatályos üzletszabályzata elérhető a társaság weboldalán (http://mvkzrt.hu/uzletszabalyzat), valamennyi bérletpénztárban és az Ügyfélszolgálati Irodában.
 
Közlekedési információk, tájékoztatás
A közlekedési rend aktuális változásairól az MVK Zrt. a változást megelőzően részletes tájékoztatást ad honlapján (www.mvkzrt.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/mvkzrt).
2022. szeptember 1-től érvényes menetrend az alábbi linken érhető el: https://mvkzrt.hu/menetrend
 
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email