Jogi lépéseket tesz az MVK

Jogi lépéseket tesz az MVK
2021. március 11., csütörtök - 21:00

Miskolc város és az MVK Zrt. vezetése határozottan visszautasítja az Észak-Magyarországban/Borsod Online-on ma megjelent rosszindulatú rágalmakat, melyek szerint összeomlott a miskolci tömegközlekedés. A lap cikkének meg nem nevezett szerzője írásában olyan állításokat fogalmaz meg, amelyekkel kapcsolatosan nem lehetnek valódi tapasztalatai, hiszen azok a miskolci közösségi közlekedést érintő változások, amelyekre hivatkozva összeomlást vizionál, a cikk megjelenésekor még életbe sem léptek.

A 124 éves miskolci közösségi közlekedés átvészelte az első világháborút, a spanyolnáthát és a második világháborút is, a COVID világjárvány idején sem dől össze a társaság, mindösszesen felelős gazdálkodással biztosítja a mindenkori valós utazási igényekhez igazított szolgáltatását.

A valóság sokkal kevésbé drámai: a miskolci közösségi közlekedés menetrendjének módosításai, mindenkor egyeztetésre kerül a nagy foglalkoztatókkal. A korábban jelezett észrevételeket, panaszokat minden esetben figyelembe vették, jó példa erre az 54-es buszjárat ügye, ahol lakossági visszajelzések szerint is sikerült felszámolni a korábban esetenként tapasztalható zsúfoltságot, azóta folyamatosan a műszakváltások időszakaiban dupla járatok közlekednek.

A kormány 2021. március 4-én döntött a március 11-től érvényes szigorú korlátozásokról, az MVK Zrt. a bejelentést követően egy hét múlva vezette be a most csütörtöktől érvényes menetrendet, ezt nem nevezhető pánikszerűnek, azért sem, mivel Debrecen már hétfőtől, a BKK pedig szerdától csökkentett menetrendet vezetett be.

Az MVK Zrt. szakemberei folyamatosan értékelnek és elemeznek minden, a mentrendek vagy a buszvonalak módosításával kapcsolatos tapasztalatot, és annak megfelelően, a miskolci utasok igényeit figyelembe véve hoznak döntéseket. A tömegközlekedés működését természetesen jelentősen megnehezítik a többszáz milliós kormányzati elvonások, azonban a miskolci szakemberek így is mindent megtesznek azért, hogy a rendszer a valóságos utazási igényeket ki tudja szolgálni. Összeomlásról pedig minden híresztelés ellenére sincs szó, és ilyesmi a közeljövőben sem fenyegeti a miskolci utazóközönséget.

MVK Zrt. vezetése jogi lépéseket kíván tenni az Észak-Magyarország és Borsod online.hu-t kiadó Mediaworks Hungary Zrt. felé.

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email