Önök kérték: utasaink kérésére módosul a menetrend

Önök kérték: utasaink kérésére módosul a menetrend
2023. december 1., péntek - 07:30

Az októberben bevezetett új menetrend eddigi működése során gyűjtött tapasztalatok, utasszámlálások, valamint a szolgáltatóhoz és a Közlekedésszervező Osztályhoz az utasoktól, illetve nagyfoglalkoztatóktól beérkezett észrevételek alapján december 4-től életbe lép a menetrend első finomhangolási csomagja.
 
A korrekciók bevezetése egy eredetileg is tervezett és korábban többször kommunikált folyamat részét képezik, melynek az a célja, hogy a mindenkori menetrend a lehető legjobban igazodjon az utasok igényeihez a rendelkezésre álló kapacitásokhoz mérten.
 
A mostani finomhangolások elsősorban a munkába és iskolába történő eljutások javítását célozzák, de jövő év első felében további fejlesztések is várhatók, melyeken már jelenleg is dolgoznak a Közlekedésszervező Osztály szakemberei.
 
A december 4-től érvénybe lépő főbb változások:

  • Munkanapokon reggel 06:00-kor 1-es járat helyet 54-es járat fog indulni Felső-Majláthról, így a Megyei Kórház és a Repülőtér / Bosch felé 15 percre sűrűsödik az átszállásmentes eljutási lehetőségek gyakorisága.
  • Hajnalban 04:20-kor az Avas kilátótól a 935-ös járat egy többlet indulást kap, amellyel az Avasról közvetlenül elérhető lesz a belváros, a Búza tér és a Tiszai pályaudvar is. Az új járatot az indokolja, hogy sok utas kért ebben az időszakban eljutási lehetőséget az Avasról, akik a Búza térről vagy Tiszai pályaudvarról továbbutaznak a reggeli munkakezdéshez.
  • Szintén a műszakváltásokhoz igazodva Miskolctapolcáról 10 perccel korábban, 04:35-kor fog indulni az első 20-as járat.
  • Perecesen sűrűbbé válik a közlekedés munkanapokon reggel 6 és 7, valamint 13 és 14 óra között. Hétvégén reggel a 6-os járatokról kedvezőbb csatlakozások lesznek 53-as és 54-es járatokhoz gyakrabban indulnak majd ebben az időszakban.
  • A Joyson és az Auchan Dél áruház környékének vonzóbb kiszolgálása érdekében módosul több 43-as és 44-es járat indulási időpontja.
  • Munkanapokon a Repülőtér/ Bosch végállomásról új 240-es járat indul 14:40-kor, a Mechatronikai Parkból pedig 14:45-kor.
  • Korán reggel egyes 39-es járatok a Diósgyőri Ipari Park és Diósgyőri Kórház érintésével fognak közlekedni, míg 16 óra után eggyel több járat fogja az Egyetemvárost érinteni.
  • Az iskola- és munkakezdési igényekhez igazodóan a reggeli időszakban módosul néhány 3A-s és 24-es járat indulási időpontja. Például a Repülőtérről a mainál 10 perccel később, 07:10-kor, a Középszer utcai végpontról 07:40-kor fog 24-es járat indulni, míg a Berzsenyi Dániel utcai végállomásról 10 perccel korábban, 07:29-kor fog 3A-s járat indulni. Továbbá a Középszer utcai végpontról a 18 órai műszakkezdéshez igazítottan, 16:50-kor is fog 24-es járat indulni.
  • Számos helyen tovább javulnak az átszállási lehetőségek, köszönhetően a néhány perces időpont korrekcióknak vagy az újabb garantált csatalakozások betervezésének. Többek között a reggel 06:15-kor a Repülőtér / Bosch végállomásról induló 54-es busz garantáltan meg fogja várja a Mechatronikai Park felől érkező 240-as járatot, a 05:15-kor Hűtőház felé induló 8-as járat a Tiszai pályaudvaron pedig a Berekalja felől érkező 21-es járatot. Továbbá a Búza térről 05:22-kor induló 44-es járat a Szirmáról érkező 3-as járathoz fog csatlakozást biztosítani.

Sajnos még mindig a mindennapok részét képezik az autóbusz- és járművezető-hiányból fakadó járatkimaradások is. Ennek orvoslására már folyamatban van az új buszvezetők képzése, illetve az autóbuszflotta további bővítése a bérelt járművek számának növelésével.
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email