MVK eljutási verseny és forgalmival díjmentes utazás

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email
MVK eljutási verseny és forgalmival díjmentes utazás
2023. szeptember 13., szerda - 14:15

Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A miskolci mobilitási hét keretében szeptember 18-án, hétfőn rajtol az eljutási verseny, illetve szeptember 22-én, az autómentes napon forgalmi engedéllyel díjmentesen lehet utazni.
 
Legyél Te is részese az eljutási versenynek hétfőn!
Felső-Majláthról szeptember 18-án, hétfőn reggel 07:09-kor indul az eljutási verseny, ahol villamos, autóbusz, autó, kerékpáros és futó méri össze a gyorsaságát, ki mennyi idő alatt jut el a Városház térre. Az eljutási versenyen bárki indulhat, aki az elektromos autóbusszal szeretne versenyezni, az díjmentesen teheti ezt meg.
Az eljutási versenyen résztvevő elektromos autóbusz: „Eljutási verseny 2023.” felirattal indul majd Felső-Majláthon az 1-es, 54-es autóbuszok megállóhelyéről. Ez az autóbusz az alábbi megállóhelyeken vehető igénybe:
•             Felső-Majláth és az Aba utca között az 1-es autóbusz megállóhelyein
•             a Nagyváthy u. – Szent István utca kereszteződésében (a volt 38-as autóbuszvonal) ideiglenes megállóhelyen
•             a Városház tér villamosmegállóban
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Pénteken díjmentes az utazás forgalmi engedéllyel
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, pénteken az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Európai Mobilitási Hét autómentes napját. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 2 gyermek veheti igénybe a kedvezményt.