Ingyenes nosztalgia járatok a Múzeumok Éjszakáján

Ingyenes nosztalgia járatok a Múzeumok Éjszakáján
2013. június 14., péntek - 20:45

Jöjjön el Ön is ingyenes nosztalgia járatainkkal az MVK Zrt. telephelyére, a MÁV Gépészethez , a MÁV Zrt. központjába és a Lillafüredi kisvasút programjaira!

Egyedülálló miskolci összefogás

Miskolcon a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., a MÁV - 2 helyszínen is -, valamint a Lillafürdedi Állami Erdei Vasút az országban egyedülálló összefogással egységesen népszerűsíti a közösségi közlekedést a múzeumok éjszakáján.

Ingyenes múzeumi járatok

  • A nosztalgia villamos, a veterán busz és a tesztelésre hozzánk érkező CNG (sűrített földgázüzemű) busz ingyen vehető igénybe június 22-én déltől este tíz óráig: a nosztalgia 100-as villamos az 1-es villamos útvonalán közlekedik majd összekötve a Tiszai pályaudvart a LÁEV Dorottya utcai végállomásával. Menetrendje a cikk mellékletéből letölthető. (A Felső-Majláthra közlekedő járat a középperonos megállóhelyeken: DVTK Stadion, Bulgárföld, Diósgyőri Gimnázium, Diósgyőr vk. nem áll meg, mert nincs lehetőség baloldali utascserére.
  • az Ikarus 31-es veterán autóbusz körjáratban az MVK - a MÁV Területi Igazgatóság - MÁV Gépészet között jár a Tiszai Pu. érintésével - így a Tiszai pályaudvarról az MVK és a MÁV programjaira a méltán népszerű és igazi kuriózumnak számító Ikarus 31-essel lehet eljutni. Menetrendje a cikk mellékletéből letölthető.
  • a CNG tesztbuszt pedig a 2-es autóbusz vonalán közlekedik a délután folyamán, ezzel a járattal az a célunk, hogy biztosítsuk az eljutást a Búza tér és a Herman Ottó Múzeum között. Menetrendje: a Búza térről minden óra 05. percében indul (kivéve a 17.05-ös indulást, mert ekkor nem indul), illetve Tapolcáról minden óra 30. percében (kivéve a 17.30-as indulást), úgy, hogy a Búza térről 12:05 az első, 22:05 az utolsó járata. Az autóbusz 2-es viszonylatjelző táblával közlekedik.

Programok az MVK Zrt. telephelyén

Az MVK Zrt. közlekedéstörténeti kiállítással, valamint 5 alkalommal telephely látogatással (villamos-és autóbusz javító műhely) várja az érdeklődőket.

  • közlekedéstörténeti kiállítás 12-22 óráig,
  • villamos-és autóbusz javító üzem látogatása 12.00 -13.00-14.00 -15.00-16.00 órakor, óránként egy alkalommal, egészkor.
  • közös fotózás: 11.30-kor lehetőséget biztosítunk arra, hogy a telephelyen kiindulás előtt együtt fotózhassák a 100-as villamost és az IK-31-et kedves utasaink.

A veterán buszon közlekedők és a telephelyre látogató érdeklődők egyedi emlékjegyet kapnak ajándékba, amit az Ikarus 31-esen a kalauz érvényesít igény szerint!

Várunk mindenkit szeretettel! Utazzunk együtt a Múzeumok éjszakáján is!

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email