Dátum

Tanuló bérletszelvénnyel történő utazáshoz érvényes diákigazolványra – ennek hiányában – érvényes oktatási igazolásra van szükség, a tanulóbérlet kizárólag ezzel együtt érvényes. A tanulóbérletre a diákigazolvány vagy a tanuló oktatási azonosítószámát tollal, olvashatóan kell ráírni. A szeptember havi bérletek augusztus 27-től vásárolhatók meg a jegypénztárakban, Ügyfélszolgálati Irodában, városszerte a 20 jegyautomatánál, illetve mobilapplikáción keresztül is, azonban csak szeptember 01-től jogosítanak utazásra.

 

Általános iskolában tanulmányaikat miskolci oktatási intézményben kezdő elsősök esetében:

 

A 14 év alattiak kedvezményes havi bérlete augusztus 27-től vásárolható meg diákigazolvány, illetve diákigazolvány hiányában az iskolától kért QR kódos oktatási igazolás és személyazonosításra alkalmas okmány együttes bemutatásával, utazásra ez a bérlettípus is csak szeptember 01-től érvényes.

 

Azok a szülők, akiknek gyermeke szeptember elsejével kezdi meg általános iskolai tanulmányait, az oktatási intézményben kérhetnek oktatási igazolást. Ezen igazolás, illetve személyazonosító okmány együttes bemutatásával jegy- és bérletpénztárainkban, illetve Ügyfélszolgálati Irodánkban meg tudják vásárolni a 14 év alattiak havi kombinált kedvezményes bérletét. A diákigazolvány elkészültéig az utazáshoz a kedvezményes bérlet felmutatása mellett az oktatási igazolás és egy személyazonosításra alkalmas, fényképes okmány is szükséges.

 

A későbbiekben - ha a gyermek rendelkezik már diákigazolvánnyal - bérletváltó kártya is használható a 14 év alattiak havi kombinált bérletének megvásárlásához. A kártya használata önkéntes, nem kötelező. A bérletváltó kártyát a szülő vagy a tanuló tölti ki a diákigazolványon szereplő adatokkal egyezően, ezután a gyermek diákigazolványával összehasonlítva - adategyezőség esetén - a pénztáros hitelesíti azt, és a későbbi vásárlásnál elegendő ezt a kártyát felmutatni. Bérletváltó kártya nélkül minden egyes vásárláskor szükséges a gyermek diákigazolványának a bemutatása.

 

A bérletváltó kártya az MVK Zrt. honlapjáról letölthető, vagy a jegy- és bérletpénztárakban, valamint az Ügyfélszolgálati irodában papíralapon kérhető.

 

További információ a kedvezményes tanulóbérletről és a bérletváltó kártyáról itt olvasható.

 

A nem miskolci általános iskolában tanulmányaikat megkezdő elsős kisdiákok esetében

 

Tanuló villamos, illetve tanuló kombinált bérletet válthatnak a szülők gyermekük részére, amelyen vagy a diákigazolvány számát, vagy a gyermek oktatási azonosítóját kell feltüntetni. Az, akinek a diákigazolványa még nem készült el, utazási kedvezményét az oktatási igazolással bizonyíthatja, ami tulajdonképpen egy ideiglenes diákigazolvány. Az oktatási igazolást kérésre a tanintézmény kiállítja, és 60 napig érvényes. Amennyiben hó közben érkezik meg a diákigazolvány, a már korábban megváltott bérletszelvényt nem kell kicserélni, hogy a diákigazolvány száma kerüljön rá, mert a bérlet az oktatási igazolással is érvényes, amennyiben arra az oktatási azonosítószám került ráírásra.

Vezérkép ne jelenjen meg
Ki