Dátum

A zöld háttérrel jelzett indulási időpontok a garantált csatlakozást jelzik

Járataink a menetrendekben zöld háttérrel kiemelt indulási időpontokban garantált csatlakozásokat biztosítanak egymáshoz, megkönnyítve ezáltal az átszállásokat és lerövidítve az utazási időket elsősorban azon időszakokban, amikor jellemzően ritkábban közlekednek járataink, tehát késő este, éjszaka és kora hajnalban.

Ezen csatlakozásokat részben a menetrendi oldalakon ismertettük részletesen, a többi érintett járatnál, ahol nem állt rendelkezésre hely, a bérletpénztárainkban kérhető, valamint honalpunkról letölthető Garantált csatlakozások jegyzékében ismertetjük viszonylatonkénti bontásban. A csatlakozások többsége minden nap megvalósul, amelyek csak bizonyos napokon érvényesek, azokat külön kiemeltük.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra is, hogy ha az érkező járat, amelyre a csatlakozó járat vár, valamilyen nem várt esemény miatt (műszaki meghibásodás, baleset, forgalmi akadály) a menetrendjéhez képest néhány percnél többet késik, akkor a csatlakozást nem minden esetben tudjuk biztosítani azért, hogy a késések továbbhalmozódása elkerülhető legyen.

A kék színnel jelölt járatok a Tiszai pályaudvaron az IC vonatokhoz jelzik a garantált csatlakozást

Az ME járatok a Tiszai pályaudvaron munkanapokon és szombaton legfeljebb 3 percet, vasárnap legfeljebb 8 percet várnak a késett InterCity-vonatokra.

A megjelölt 21-es és 31-es járatok a Tiszain legfeljebb 2 percet várnak az IC-vonatokra.

A vastag dőlt jelzés a garantáltan alacsonypadlós járatot jelöli

Előre meghatározott viszonylatokon és indulási időpontokban kizárólag alacsonypadlós járműveket indítunk. Célunk, hogy a mozgásukban korlátozott, nehezen mozgó utasaink számára lehetőséget biztosítsunk utazásaik megtervezésére, úticéljuk kényelmes és biztonságos elérésére. Azok az indulási időpontok, melyekben garantáltan alacsonypadlós járatok közlekednek, a menetrendkönyvben félkövér dőlt betűkkel, a megállóhelyeken kihelyezett menetrendeken dőlt betűkkel szedve kerülnek megkülönböztetésre.

A többi egyedi jelzés jelentése az aktuális oldalon megtalálható.

Egységes formátum

A könnyebb olvashatóság érdekében a menetrendek formátuma is egységessé vált: a végállomásról történő indulások időpontjai a két fő mezőben egymás alatt, a különböző naptípusok indulási időpontjai pedig egymás mellett találhatóak meg.