Dátum

2024. október 7-én az MVK Zrt. központi irodájában fontos megbeszélést tartottak a metaCCAZE projekt előrehaladásáról és a Miskolci Living Lab adatigényének felméréséről. A találkozón részt vettek Miskolc Város Önkormányzatának képviselői, Ambrus Beáta klímavédelmi nemzetközi referens és Márton Ádám klímavédelemért felelős polgármesteri megbízott, valamint az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. képviselői.

Juhász János, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója kiemelte a metaCCAZE projektben vállalt kötelezettségeiket, és ismertette a Miskolc, mint „követő” város Living Lab Status Quo térképének elkészítéséhez szükséges adatigényeket.

Márton Ádám beszámolt a valenciai Cities Mission konferencián szerzett tapasztalatairól, és röviden bemutatta Miskolc város célkitűzéseit a 100 klímasemleges és intelligens városok misszióban, a Városi Klímaszerződésben (CCC) és a Fenntartható Városi Mobilitási Tervben (SUMP).

A megbeszélés eredményeként a felek megállapodtak, hogy fokozzák együttműködésüket a közösségi közlekedés és a mikromobilitás elősegítése, valamint a klímasemlegességi célok elérése érdekében. Keresik a harmonizáció lehetőségeit a klímasemleges és intelligens város misszió, a Városi Klímaszerződés (CCC) és a SUMP célkitűzéseihez, valamint a lehetséges kapcsolódási pontokat. Miskolc Városa részben biztosítja a metaCCAZE projekt miskolci Status Quo térképének megvalósításához szükséges adatbázisát.

Ez a találkozó újabb lépést jelent Miskolc klímasemleges és intelligens várossá válásának útján, és megerősíti a város elkötelezettségét a fenntartható jövő iránt.

Vezérkép ne jelenjen meg
Ki