Dátum

A kampányról:

Amikor a városban gyalog, kerékpárral, autóval, busszal, vagy villamossal közlekedünk, sokszor „találkozunk” egy-egy megállóval. Talán nem is gondolunk erre, de a megállók is városunk szerves részét képezik, hasonlóan a terekhez, utcákhoz, járdákhoz, parkokhoz. Miközben észrevétlenül „használjuk” őket, többé válnak várakozásra alkalmas helyeknél. Találkozóhelyek is, beszélgetéseink terei is, és szerencsés esetben akár több esztétikai értéket is hordozhatnak. Az MVK ezért közös összefogással, megállóit felajánlva szeretné ezeket a tereket, mindennapi életünk megállóit szebbé, különlegesebbé, vonzóbbá tenni.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. várja iskolák, civil szervezetek, utasok, lakosok, vállalkozások jelentkezését autóbusz megállóhelyek megszépítésére. A felhívás célja az is, hogy a megállóhelyek szebbé tételével közvetlen környezetünket is együtt tegyük szebbé vagy éppen látványosabbá, különlegessebbé, ezzel is erősítve lokálpatriotizmusunkat. A közlekedési vállalat bízik benne, hogy egy megállószépítő közös alkotással össze lehet hozni a közelben élőket, tanulókat, dolgozó embereket. Mert a város és vállalatunk hisz abban, nem tömegközlekedés van Miskolcon, hanem közösségi közlekedés, amely a megállóban kezdődik.

A jelentkezés feltétele: legalább havonta egyszer szükséges – de lehet többször is – a programban résztvevőknek 2014. május 31-ig környezetszépítési akciót szervezni a kiválasztott megálló környékén, és magában a megállóban. Részletek itt: http://www.mvkzrt.hu/forgalmi-hirek/www-mvkzrt-hu/1483/ 

Szeretné, ha iskolája előtt vagy a lakókörnyezetében lévő buszmegálló szebb lenne? Vegyen részt a megálló szépítésben!