Dátum

Az MVK Zrt. járatain a maszkviselést jelenleg a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet írja elő, ennek értelmében a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
Az MVK Zrt. több csatornán is felhívja a figyelmet a kötelező maszkviselésre, és a maszkviselés hiánya esetén alkalmazható szankciókra, például honlapjukon, facebook oldalukon, hangos utastájékoztatás keretében, megállóhelyi kijelzőkön stb. és hamarosan a járművek első ajtóira is plakátot helyeznek ki.
Szeptembertől a járművezetők számára is előírták a kötelező maszkviselést, amíg a jármű utasterében tartózkodnak, így a  járműre  való fel- és a leszállás, valamint az utassal való közvetlen kommunikáció során is;  azonban az  autóbusz-és villamosvezető járművezetés közben, amíg a zárt fülkében tartózkodik, addig számára nem kötelező a maszk viselése.