Dátum

 

Autóbusz és villamos járatok

Amennyiben vonattal érkezünk a városba, úgy a Tiszai pályaudvarra érkezünk.

- A pályaudvarról a Belvárosba az 1-es vagy a 2-es jelzésű villamossal 6-8 perc alatt, átszállás nélkül juthatunk el.

- Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamossal mintegy 30 perc alatt juthatunk el – szintén közvetlenül, átszállás nélkül. 

- Lillafüred, illetve Ómassa – a villamosról Felső-Majláth végállomáson történő – átszállással, az 5-ös és 15-ös jelzésű autóbuszokkal érhető el körülbelül 15 perc alatt (Felső-Majláttól számítva). 

- Miskolctapolcára legegyszerűbben úgy látogathatunk el, ha a pályaudvarról induló 1-es vagy 2-es jelzésű villamosról a Szinvapark megállóhelynél leszállunk, majd a Centrum megállóhelynél felszállunk a 2-es jelzésű autóbuszra.

Amennyiben távolsági autóbusszal látogatunk Miskolcra, a Búza térre érkezünk.

- A Búza térről a Belváros gyalog pár perc alatt megközelíthető. 

- A Belvárosból Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamosokkal könnyedén, 20-22 perc alatt kiérhetünk. 

- Lillafüredre, Ómassára átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbusszal, vagy az 1-es villamossal közvetlenül kijutunk Felső-Majláthra, ahol átszállva az 5-ös, 15-ös jelzésű autóbuszokra egyszerűen megközelíthető Lillafüred illetve Ómassa.

- Miskolctapolca a Búza térről 2-es jelzésű autóbusszal 20 perc alatt közvetlenül elérhető.

Az autóbusz és villamos járatokra jegyet kell váltanunk. Ezt megtehetjük akár elővételben a jegy-és bérletpénztárakban, de a járművezetőnél is. Felszállásra az első ajtót, leszállásra a hátsó ajtókat vehetjük igénybe.

Jegytípusok

- Vásárolhatunk gyűjtőjegyet, amely 10 darab vonaljegyet tartalmaz, amely a város közigazgatási határán belül

- Utazhatunk napijeggyel, a rajta megjelölt naptári napon 0 órától 24 óráig az MVK járatain korlátlan számú utazással a város közigazgatási határán belül. 

- Válthatunk 3 és 7 napos turista jegyeket is, amelyek a rajtuk megjelölt kezdőnap 0 órájától az azt követő második, illetve hatodik nap 24. órájáig érvényesek az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül. A 7 napos turistajegy névre szóló, csak egy személy használhatja.

- Lehetőségünk van hétvégi családi jegy vételére is (egy vagy két felnőtt és legfeljebb három 14 éven aluli gyermek részére), amely a megjelölt hétvégén szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül.

- Hosszú, ünnepi hétvégéken az MVK kedvezményt nyújt, ezekről a facebook-on és a vállalat honlapján is adunk aktuális információkat.

Jegyárak:

Gyűjtőjegy: 2.800 Ft     

24 órás jegy: 1.800 Ft

Turistajegy 3 napra: 3.000 Ft

Turistajegy 7 napra: 3.900 Ft

Hétvégi családi jegy: 2.900 Ft

További információval állunk rendelkezésre

Amennyiben bővebb felvilágosításra, további utazási információkra lenne szükségünk, vagy észrevételünk, kérésünk van a város közösségi közlekedésével kapcsolatban, felkereshetik az MVK Zrt. Közönségszolgálati irodáját a Szemere u. 5. sz. alatt, telefonon a 06-46-504-810-es számon, e-mailen az iroda@mvkzrt.hu címen, ahol készséggel állnak rendelkezésünkre.

Utazzon velünk a Facebookon is, ahol ezeket az információkat is megtalálja.

www.facebook.com/mvkzrt