Dátum

Ilyenkor egy órára a legtöbb nagyvárosban is kialszik a díszkivilágítás. Ez az összefogás is azt mutatja, hogy az embereket hajlandóak tenni a Föld megóvásáért.

A 2011 óta a Föld Órája mozgalom azt is hangsúlyozza, hogy ne feledkezzünk meg a fogyasztás-csökkentésről, és a környezetvédelemről az év többi napján sem.

Mivel járul hozzá a közösségi közlekedés a Föld Órájához?

Sokan nem tudják, hogy a villamosközlekedés jelenleg a leginkább környezetbarát közösségi közlekedési eszköz. Egy korszerű villamos közlekedése közel 100 autó környezetterhelését váltja ki, hiszen egy villamoson csúcsidőben körülbelül 200-230 utas tartózkodik, mialatt egy személygépkocsiban átlagosan 1,5 utas utazik. Abban az esetben, ha egy villamos utasai a személygépkocsit választanák, akkor több mint 50 tonna légszennyező anyaggal terhelnék a város levegőjét évente!

Ezek mellett a tömegközlekedési eszközök használata kevesebb zajjal jár, és kisebb a zsúfoltságot jelent az utakon. A tömegközlekedés használatához kevesebb autóút szükséges. Ha Miskolcon a villamos nem üzemelne, 2x8 sávos autóutat kellene építeni, és üzemeltetni.

Csatlakozz te is a Föld Órájához, és válaszd a közösségi közlekedés járműveit!

 

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. küldetésében is kihangsúlyozza, hogy kiszámíthatóan, biztonságosan, környezetkímélő módon kívánja szállítani az utasokat. Legfontosabb feladatunk a környezetbarát közlekedés tekintetében a járműveink füstgázemissziójának csökkentése a járművek karbantartásával, a járműállomány folyamatos korszerűsítésével. A villamosközlekedés fejlesztésével és előnyben részesítésével is rengeteget teszünk a környezetvédelemért. A villamosközlekedés jelenleg a leginkább környezetbarát közösségi közlekedési eszköz, hiszen egy villamoson csúcsidőben egyszerre 200-230 utas utazik, miközben a személygépkocsikban átlagosan 1,5 utazóval számolhatunk, ezért egy korszerű villamos közlekedés Miskolcon ma kb. 100 személygépkocsi környezetterhelését váltja ki. A miskolci villamos projekt keretében meghosszabbodott és megújult a teljes villamos pálya, a hozzá kapcsolódó infrastruktúra rekonstrukciója is megtörtént. Elkezdődött a 31 új Škoda villamos szállítása, ezekkel a járművekkel a teljes járműflotta megújul, ezért bízunk benne, hogy egyre többen veszik igénybe Miskolcon ezt a környezetbarát közlekedési eszközt.