Vasárnap búcsúzik Európa legszebb Adventi Villamosa

Vasárnap búcsúzik Európa legszebb Adventi Villamosa
2019. január 4., péntek - 13:00

A meghitt, karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci Adventi Villamossal utoljára 2019. január 6-án, vasárnap délután találkozhatnak, utazhatnak azok, akik még eddig nem tették meg. 

Az Adventi villamos január 6-án a régiségvásár miatti vágányzár után közlekedik, menetrendje az alábbi:

  • a Tiszai pályaudvarról 15:00-kor, 16:20-kor, 17:40-kor és 19:24-kor,
  • Felső-Majláthról 15:38-kor, 16:58-kor, 18:38-kor és 20:08-kor indul.

Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye, azaz Miskolc Adventi Villamosa évről évre egyre népszerűbb, 2018-ban egy nemzetközi szavazáson több mint 27 000 szavazattal elnyerte Európa legszebb adventi villamosa címet. A miskolci szerelvény a szavazáson maga mögé utasította a budapesti, a debreceni, illetve Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Svájc, Hollandia, Németország  tizennégy városának adventi villamosát.
A miskolci Adventi Villamos népszerűsége látható volt az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon történő megjelenésekben, hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és a szerelvényen utazók számából is.
A hat héten keresztül közlekedő, közel kétszázezer utast szállító villamos különlegessége 2018-ban az volt, hogy külsejét kézzel festették, és a jégpalota hatást a készítők 3D-s látványos elemekkel fokozták. Legnépszerűbb eleme a igazi meghittséget sugárzó belső kialakítása volt. Miskolc város Adventi Villamosa a helyi közlekedési vállalat Facebook oldalán is rengeteg elismerést szerzett, a róla szóló posztokra közel 3500 lájk érkezett és több mint 800-an osztották meg ezeket a bejegyzéseket.
Az Adventi Villamoson utazókat ismét több program várta, december 6-án és 9-én a Mikulás szállt fel krampuszával együtt, aki utazás közben apró ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. Advent négy vasárnapján pedig élőzene várta az utasokat.  Az Adventi Villamos most búcsúzik, köszöni minden utasának, hogy vigyáztak rá, és legközelebb 2019. december 1-jén, vasárnap gördül ki újra – talán új meglepetésekkel – a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 
 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF