Társadalmi egyeztetés

Társadalmi egyeztetés
Az MVK Zrt. a Közösségi Közlekedési Munkacsoporttal közösen olyan vonalhálózati és menetrendi terveket dolgozott ki – a rendelkezésre álló finanszírozási források figyelembevétele mellett – , amelyek már rövid távon javítják a közösségi közlekedési szolgáltatás színvonalát a város minden terültén. A változtatások előkészítésének elengedhetetlen része az Önök véleményének megismerése, hiszen fontos, hogy az újítások élvezzék az utasok és az érintett lakóközösségek támogatását is, ezért a tervezett módosításokról az MVK társadalmi egyeztetést kezdeményez.
 
Az MVK Zrt. honlapján is elérhető munkaanyagban ismertetett változtatások egy része 2020. szeptember 1-től már bevezetésre kerül, melyek a következők: a 101B-s autóbuszjáratok útvonalának és menetrendjének módosítása Berekalja városrész ellátásának javítása érdekében; az 1A-s villamosviszonylat bevezetése, s ezzel párhuzamosan a villamosok menetrendjének módosítása; az 1-es autóbusz-vonalcsalád közlekedésének változtatása, a Berekaljára közlekedő 1-es autóbuszok 1B-s jelzéssel való közlekedtetése; az észak–déli tengelyen közlekedő járatok menetrendjének hangolása, az Egyetemváros közösségi közlekedéssel való ellátottságának javítása; az esti, éjszakai és kora reggeli közlekedés javítása a meghirdetett garázsmeneti járatok révén. Az anyagban szereplő többi, az előbbiekben nem említett vonalhálózati és menetrendi fejlesztések bevezetésére – további előkészítést követően – később kerülhet sor. Több lehetőséget is részletezünk Berekalja ellátása tekintetében, ezek közül az Utasaink számára leginkább megfelelő és a gyakorlatban is működő (kiemelt tekintettel az útviszonyokra) megoldást fogjuk 2021-ben bevezetni.
 
Kérjük, osszák meg velünk az alábbiakban ismertetett terveinkkel kapcsolatos véleményüket, ötleteiket az egyeztetes@mvkzrt.hu e-mail-címre vagy a 3527 Miskolc, Szondi György utca 1. postacímre küldött levélben „Társadalmi egyeztetés” tárgymegjelöléssel.
 
Meglátásaik és javaslataik mellett a tervezett változásokat megerősítő visszajelzéseiket is várjuk a megadott elérhetőségeinken, melyeket előre is köszönünk.