Változik a közlekedés a Miskolci Farsang idején

Változik a közlekedés a Miskolci Farsang idején
2018. január 23., kedd - 11:15

Összefoglaltuk a Miskolci Farsang idején érvényes villamosközlekedést.

Február 1., csütörtök estétől
A Miskolci Farsang előkészítő munkálatai miatt csütörtök este az 1-es villamos vonalán a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a villamosra érvényes menetrend szerint. Az utolsó 1-es villamos Felső-Majláthról 20:38-kor, a Tiszai pályaudvarról 20:50-kor indul. Az első villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 20:50-kor, a Tiszai pályaudvarról 21:05-kor indul.
Az előkészület a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó kettes villamos a Vasgyárból 20:32-kor, a Tiszai pályaudvarról 20:55-kor indul. Ezt követően a villamospótlás idején a Vasgyár irányába az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 21/B, 29 és 68 jelzésű autóbuszok vehetők igénybe. Ebben az időszakban: a villamospótló autóbuszon érvényesített menetjegyet a villamosra, illetve a Vasgyár irányába az Újgyőri főtéren átszállva ismét érvényesíteni szükséges a menetjegy másik végén; a villamosbérletek is érvényesek az Újgyőri főtér – Vasgyár között a jelzett autóbuszokon a villamospótlás idején.
Február 2. péntek
Napközben a Tiszai pályaudvar - Malomszög között villamospótló autóbuszok, a Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve a Malomszög utca – Vasgyár között továbbra is villamosok közlekednek. A villamospótló autóbuszok a Malomszög utca megállóhely után a Nagyváthy utcán fordulnak vissza, biztosítva a leszállást a 38-as járat megállóhelyén, a Szent Anna téren is.
Éjszaka az 1-es villamos teljes vonalán villamospótló autóbuszok közlekednek, a rendezvény helyszínének kikerülésével.
Részletek:

 • hajnalig a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között villamospótló autóbuszok közlekednek:
  • az utolsó villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 04:15-kor, a Tiszai pályaudvarról 04:25-kor indul.
 • hajnaltól a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek az 1-es villamosra érvényes menetrendtől sűrűbben:
  • az első villamospótló autóbusz Tiszai pályaudvarról 04:32-kor, a Malomszög utcáról 04:35-kor indul,
  • az utolsó villamospótló autóbusz a Tiszai pályaudvarról 21:50-kor, a Malomszög utcáról 21:54-kor indul.
 • a Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve a Malomszög utca – Vasgyár szakaszon továbbra is villamosok közlekednek:
  • Hajnalban az első 1-es villamos a Malomszög utcáról 04:47-kor, Felső-Majláthról 4:30-kor indul. Az első 2-es villamos a Malomszög utcáról 04:44-kor, a Vasgyárból 04:57-kor indul.
  • Este az utolsó 1-es villamos a Malomszög utcáról 22:04-kor, Felső-Majláthról 21:35-kor indul. Az utolsó 2-es szerelvény a Vasgyárból 20:40-kor, Malomszög utcáról 21:28-kor indul.
 • éjszaka az 1-es villamos teljes vonalán villamospótló autóbuszok közlekednek:
  • éjszaka az első (a teljes villamospályán végig közlekedő) villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 21:50-kor, a Tiszai pályaudvarról 22:05-kor indul.

Február 3-4. szombat, vasárnap
A teljes villamosvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek a rendezvény helyszínek kikerülésével az 1-es villamosra érvényes menetrendhez képest sűrűbben. Vasgyár irányába a 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 29, (szombaton: 67) és 68 jelzésű autóbuszok vehetők igénybe. Ebben az időszakban a villamospótló autóbuszon érvényesített menetjegyet a villamosra, illetve a Vasgyár irányába az Újgyőri főtéren átszállva ismét érvényesíteni szükséges a menetjegy másik végén; a villamosbérletek szintén érvényesek az Újgyőri főtér – Vasgyár között a jelzett autóbuszokon a villamospótlás idején.
Február 5., hétfő
Február 5-én hajnalig villamospótló autóbuszok közlekednek, ezt követően visszaáll a munkanapi menetrend. A Tiszai pályaudvarról az első 1-es villamos 03:35-kor, az első 2-es villamos 04:30-kor indul. Felső-Majláthról az első 1-es szerelvény 04:15–kor, a Vasgyárból az első 2-es villamos 04:55-kor indul.
A villamospótló autóbusz megállóhelyei és útvonala
Az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbusz nagyrészt a villamosmegállókban, vagy a villamosmegállókkal párhuzamos, út mellett kialakított VP jelzésű megállókban áll meg.
A villamospótló autóbusz:

 • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul és a Centrum/Szinvaparkig a villamosmegállóban áll meg,
 • a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbuszmegállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a Bank előtt a 14-es járat megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a 14, 28, 34, 35, 35R és 44-es autóbuszok fedett megállóhelyén),
 • megáll a Hősök tere megállóhelyen,
 • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyen áll meg,
 • A Malomszög utcán:
  • a Tiszai pályaudvar – Malomszög utca közötti villamospótlás idején (pénteken napközben) a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg,
  • a Tiszai pályaudvar – Felső-Majláth közötti villamospótlás idején (éjszakánként, illetve szombaton és vasárnap) a villamosmegállóban áll meg.
 • A Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyén áll meg,
 • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni,
 • a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegálló esetében a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg
 • Felső-Majltáhon a 2-es kocsiállásról indul.

A Miskolci Farsang idején valamennyi villamospótló autóbusz a Szinvapark és Malomszög utca között a következő útvonalon közlekedik:

 • a Tiszai pályaudvar felé a Malomszög utca (38-as járat végállomása) után - Ilona utca - Kis-Hunyad utca – Palóczy László utca – Hősök tere – Kazinczy Ferenc utca – Szemere utca – Uitz Béla utca – Corvin utca útvonalon,
 • Felső-Majláth irányában a Centrum/Szinvapark villamosmegálló után - Corvin utca – Uitz Béla utca – Szemere utca – Kazinczy Ferenc utca – Hősök tere – Palóczy László utca – Kis-Hunyad utca – Dayka Gábor utca – Hunyadi utca útvonalon közlekedik.

A villamospótló járat útvonalát és megállóit a csatolt térkép is tartalmazza.

Változik a közlekedés a Miskolci Farsang idején

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email