Vakok és gyengénlátók ismerkedtek az új Skoda villamossal

Vakok és gyengénlátók ismerkedtek az új Skoda villamossal
2013. október 30., szerda - 12:15

Október 30-án 11 órától a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének tagjai ismerkedtek az új Skoda villamossal az MVK Zrt. telephelyén

 

Szeptemberben a Látás-Mód Alapítvány, valamint a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének tagjai tettek látogatást a közlekedési vállalat telephelyén azzal a céllal, hogy megismerjék az új Skoda villamost. Ennek a látogatásnak a lehetőségét kínálta fel az MVK a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének is, hogy idejében megismerhessék az új villamost és így nagyobb biztonsággal tudják majd igénybe venni a mindennapi utazásaik során.  Az MVK Zrt. kiemelt figyelmet fordít és lehetőség szerint minden segítséget megad a fogyatékkal élő utasoknak az utazás zavartalan lebonyolításához, ezért örömmel várták ezt a találkozót.

 

Háttérinfó

 

A Zöld Nyíl villamos projekt keretében még 29 új Skoda villamos érkezik Miskolcra – kettő már városunkban teljesíti tesztköreit. A 31 Miskolcra érkező új Skoda villamos mindegyikére jellemző, hogy teljesen alacsonypadlósak, mindegyiken hangos utastájékoztató rendszer működik majd, a megállók peronja egy szintbe van a villamos padlójával és a megállók is akadálymentesen használhatók.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF