További járatoknál vezeti be az MVK az újfajta megállóhelyi menetrendet

További járatoknál vezeti be az MVK az újfajta megállóhelyi menetrendet
2014. október 1., szerda - 17:45

Már nem kell számolgatni, hogy megtudjuk, mikor érkezik a járat a megállóba

A közlekedési vállalat tavaly a 69-es járat megállóhelyein tesztelte azt az újfajta menetrendet, amely az autóbusznak az adott megállóhelyről történő indulási idejét mutatja. Ennek az új megállóhelyi menetrendnek az az előnye, hogy már nem kell számolgatni, hogy megtudjuk, mikor érkezik a járat a megállóba. A tesztidőszak sikerrel zárult, az utasok visszajelzése alapján az új menetrend segítségével gyorsabban tudnak tájékozódni a megállóhelyeken.

A pozitív tapasztalatokon felbuzdulva idén nyáron ez az új típusú menetrend került ki a villamosmegállókba, illetve szeptember végétől az autóbusz megállókban is fokozatosan cseréli az MVK a megállóhelyi menetrendeket. A 31Y-s járat megállóhelyein már most is ezzel a menetrenddel találkozhatnak az utasok, jelenleg folyamatban van a 3, 3A, 4, 7 és 11 autóbuszok vonalán az összes megállóban a menetrendek cseréje.

A továbbiakban tehát már nem kell matekozni - vagyis a végállomási indulási időhöz hozzáadnia az adott megállóhelyre való érkezés idejét - annak sem, aki a Martinkertvárosba, Szirmára, Görömbölyre, Felsőzsolcára, vagy éppen a Bábonyi-bércre közlekedik.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF