Megérkezett Miskolc hetedik új villamosa is

Megérkezett Miskolc hetedik új villamosa is
2014. június 2., hétfő - 11:00

A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt június 2-án hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett a hetedik új Skoda villamos!

7. Skoda villamos

A hetedik jármű június 2-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés és a szállítás zökkenőmentesen volt ismét, így „menetrend szerint" este fél kilenckor érkezett meg Miskolc hetedik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc hetedik új villamosa forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 %-os megfelelését. Jelenleg a hatósági vizsgák jogerőre emelkedését várjuk, ennek birtokában további villamosok állnak forgalomrba.

Júniusban, a szállítási ütemterv szerint még 4 új villamos érkezik Miskolcra.

2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik Skoda gyártmányú villamos.

Idén még 22 új villamos érkezik Miskolcra

Terv szerint ebben az évben 24 új villamos érkezik: még 4 új villamos júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos kerül leszállításra, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely teljes egészében leváltja a régieket.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" című projekt összköltsége 37.658.167.000 Ft, amely 33.707.373.000 Ft összegű támogatással valósul meg, az Európai Unió és az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF