Közlekedési információ és jegyakció az MVK-nál az augusztusi hosszú hétvégére

Közlekedési információ és jegyakció az MVK-nál az augusztusi hosszú hétvégére
2015. augusztus 14., péntek - 15:30

Augusztus 20-án a vasárnapi, 21-én a szombati menetrend szerint közlekednek az MVK járatai.

Közlekedési információ a csütörtöki rendezvény könnyebb elérése érdekében

Lovagi Tornák Tere átadása

Augusztus 20-án kora délelőttől a villamosok egész nap 10 percenként közlekednek, 18 órától a nap végéig ennél is gyakrabban.

Az autóbuszra várakozó utasok számát az MVK Zrt. munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik, ha szükséges, rásegítő járatot indítanak Diósgyőri városközpont – Tiszai pályaudvar között.

22:00 óra után, közvetlen járatok indulnak Diósgyőr városközpontból az 1-es autóbusz Tiszai pályaudvar irányába lévő megállójából az Avas kilátó, a Repülőtér és a Hejő-park végállomás irányába. Diósgyőr városközpontból a Majális park irányába az 1-es autóbusszal lehet eljutni.

Vonaljegy a helyszínen is váltható lesz, de a jegypénztárak közül a Tiszai pályaudvaron és a Búza téren lévő 6:00-19:00 óra között, míg a felső-majláthi és az Uitz Béla utcai pénztár 7:00-14:00 óra között nyitva tart ezen a napon is. A vonaljegy ára a pénztárakban 300 Ft/darab, a 10 darabos gyűjtőjegy 2800 Ft-ba kerül, a járművezetőnél váltott vonaljegy 400 Ft/darab.

Szülinap az állatkertben

Augusztus 20-án ünnepli szülinapját a Miskolci Állatkert-és Kultúrpark. Tekintettel az utasforgalom várható növekedésére az MVK Zrt. a Felső-Majláth és a Vadaspark között igény szerint, vagyis kérésre közlekedő ZOO járatot minden időpontban automatikusan elindítja. Utasainknak ezen a napon így nem szükséges a ZOO járatot telefonon, vagy személyesen kérni, mert társaságunk a rendezvény miatt garantáltan elindítja.

 

Bérletpénztári információk

Az MVK bérletpénztárai a hosszú hétvégén a bérletváltási időszakon kívüli munkaszüneti napi nyitva tartás szerint állnak rendelkezésre, kivéve az Avas városközpontban lévő bérletpénztárat, amely a megszokottól eltérően augusztus 21-22-én ki fog nyitni.

Augusztus 20-23 között a bérletpénztárak nyitva tartása:

  • a Tiszai pályaudvaron: 6:00-19:00,
  • a Búza téren: 6:00-19:00,
  • Felső-Majláthon: 7:00-14:00,
  • Újgyőri főtéren: 7:00-14:00.
  • Augusztus 21-én és 22-én az Avas városközpontban: 7:00-14:00.

Családi- és turistajegy akció a hosszú hétvégén

Aki augusztus 20-án váltja meg 3 napos turistajegyét, egy nap utazást ajándékba kap

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. augusztus 20. és 23. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok, akik 20-án váltják meg a turistajegyet egy nappal tovább érvényes jegyet kapnak változatlan ár mellett és augusztus 23-án éjfélig utazhatnak vele.

Családi jegy a hosszú hétvégén

A hétvégi családi jegy - a megjelölt hétvégén - szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére - annak érvényességi ideje alatt - összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt fel kell mutatni.

A hétvégi családi jegyet most nem csak az utazási feltétel szerint meghatározott szombat-vasárnapi napra, hanem a csütörtöki-pénteki napra is meg lehet vásárolni. Vagyis akik a teljes, négy napos hosszú hétvégén ezzel a jegytípussal kívánnak utazni, azok szombat és vasárnap mellett a csütörtöki és pénteki napra is válthatnak hétvégi családi jegyet.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF