Közlekedési és bérletpénztári információk a négynapos márciusi hosszú hétvégére

Közlekedési és bérletpénztári információk a négynapos márciusi hosszú hétvégére
2018. március 9., péntek - 12:30

Március 14-én, szerdán 18:15-től felvonulás miatt forgalomlassításra kell számítani a Népkert – Papszer utca – Kálvin János – Erzsébet tér útvonalon. Március 15-én, csütörtökön a vasárnapi menetrend szerint közlekednek Miskolcon a villamosok és az autóbuszok, kivéve az ME, a 44-es, a 430-as és az ingyenes áruházi járatokat, amelyek ezen a napon nem közlekednek. Az áruházak a nemzeti ünnepnapon zárva tartanak, emiatt a menetrendben aláhúzott indulási időpontokban a 7-es és 21-es autóbuszok nem érintik az Auchan, illetve a Lidl áruházat. A Búza térről 05:11-kor és a TAKATA-tól 06:15-kor induló 43-as autóbuszok a gyár kérésére március 15-én is közlekednek.

Március 15-én az ünnepi megemlékezések idején 11:00-tól várhatóan 11:50-ig a Palóczy utca lezárása miatt a 11-es és 34-as autóbuszok nem a megszokott útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Kazinczy utca és a Szemere kert megállót, helyette az 1-es autóbusz Petőfi tér és Dózsa György utca megállóban állnak meg. A Szent István téren lévő rendezvény miatt 11:00-16:00 óra között a villamosok a belváros ezen szakaszán lassabban közlekednek.
Március 16-án pénteken, munkanap áthelyezés miatt a szombati menetrend lesz érvényben.

Bérletpénztárak ünnepi nyitva tartása
Március 15-18. között a Tiszai pályaudvaron és a Búza téren 06:00-tól 19:00 óráig, míg az Újgyőri főtéren és Felső-Majláthon 07:00 és 14:00 óra között várják bérletpénztáraink az érdeklődőket és az utazókat. Március 16-án 07:00 és 14:00 óra között nyitva lesz az Uitz Béla utcán és az Avas városközpontban lévő bérletpénztárunk is. A Közönségszolgálati Iroda a hosszú hétvége alatt zárva tart.

Váltson hétvégi családi jegyet, vagy turistajegyet a hosszú hétvégére
2018. március 15-18. között a hétvégi családi jegy a hosszú hétvége bármely két napjára megváltható, így csütörtök-péntek, péntek-szombat és szombat-vasárnap időszakra is. A hétvégi családi jegy az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra jogosít a város közigazgatási határán belül. Igénybevételére egy vagy két felnőtt és legalább egy, de legfeljebb három tizennégy éven aluli gyermek együttesen jogosult. Hat éven felüli gyermek esetében az utazás magyar diákigazolvánnyal együtt érvényes.
 
Turistajegy a hosszú hétvégére
Az MVK Zrt. 2018. március 15-19. között a hosszú hétvégére meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok egy nappal tovább érvényesek változatlan ár mellett. Ezen a hétvégén amennyiben, már csütörtöktől, azaz március 15-től 3 napos turistajegyet vált, az 4 napig, tehát március 18-án éjfélig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF