Kérjük, fáradjon a kettes ajtóhoz, ha érkezik a bécsi!

Kérjük, fáradjon a kettes ajtóhoz, ha érkezik a bécsi!
2013. június 26., szerda - 23:15

Július 1-től, hétfőtől minden piros bécsi villamoson egy jegyellenőr és egy diák fogja segíteni az utasok le-és felszállását a bécsi piros villamosokra a megnövekedett átlépési távolság miatt. Ezért kérjük, hogy akinek segítségre van szüksége a járműre való fellépéshez, illetve a villamosról való leszálláshoz, fáradjon a 2. ajtóhoz, ahol egy jegyellenőr kollégánk és egy diák segít majd azoknak az utasoknak, akik igénylik. Amennyiben segítségre van szükségük keressék a "SEGÍTÜNK" kitűzővel ellátott kollégákat!

Korábban tájékoztattuk kedves utasainkat arról, hogy június 26-án, szerdán éjszaka a Selyemrét mintamegállóban leszerelésre kerül a fagerenda a villamosmegálló peronjának széléről, melynek következtében csütörtöktől megnő a megállóhely és a villamosok közötti (ún.: átlépési) távolság. Június 29. és július 3. között az összes fagerenda lekerül a villamosmegállók széléről. Ez különösen a piros bécsi villamosok esetében igényel nagyobb odafigyelést, ezért az MVK Zrt. munkatársai és diákok is segítenek majd a villamosra történő le- és felszállásnál.

Kérjük, akik úgy gondolják, hogy segítségre lesz szükségük, azok a piros villamosok 2. ajtajához fáradjanak, ott tudjuk biztosítani a segítséget a le és-és felszállás során.

Kérjük utasainkat, hogy az érintett megállókban jobban figyeljenek a járművekről történő le- és felszálláskor, mivel a megszokottól nagyobbat kell lépni a járműről a peronra, illetve a peronról a járműre.

Felhívjuk továbbá utasaink figyelmét, hogy jegyellenőr kollégánk jelenléte azért is indokolt, mert a 2. ajtón való felszállással az első ajtós felszállási rend megszűnik. Ezért a járművön tartózkodó jegyellenőr, miután segített az utasok le- és felszállásban, az érvényes utazásra jogosító jegyet, bérletet és egyéb utazási okmányt is elkéri.

Háttér információ:

A Zöld Nyíl Villamos Projekt során új megállóhelyi peronok kerültek kiépítésre, melyek úgy lettek kialakítva, hogy alkalmasak legyenek a Miskolcnak gyártott új, szélesebb járművek fogadására. Azonban az új járművek érkezéséig a megállóhelyeket alkalmassá kellett tenni a jelenlegi Bécsi és Tátra villamosok közlekedésének is, így az új peronok szélére egy fagerenda került, kiegészítő felszerelésként. Az első új, miskolci villamos tesztelésének megkezdésével az összes Tiszai pályaudvar-Vasgyár vonalon található megállóhelyen eltávolításra kerülnek a fagerendák június 29 és július 3-a között. Mindez annak érdekében történik, hogy elférjen az új jármű, amely szélesebb, mint a most közlekedők. Az Újgyőri piactól - Felső-Majláthig nincsenek gerendák, így ezen a szakaszon nem lesz változás.

Az új villamosok forgalomba állításával fokozatosan csökken, majd megszűnik Miskolcon a bécsi villamosok közlekedése. Így az átlépési távolság ismét a megszokott lesz.
Az új, alacsonypadlós Skoda villamosoknál pedig már kényelmesen, lépcsőzés és szinte távolság nélkül lehet majd fel-, illetve leszállni.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF