Búcsúzik az Adventi Villamos

Búcsúzik az Adventi Villamos
2018. január 5., péntek - 12:15

A karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci Adventi Villamossal utoljára 2018. január 6-án, szombaton találkozhatnak, utazhatnak azok, akik még eddig nem tették meg.

Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye, azaz Miskolc Adventi Villamosa évről évre egyre népszerűbb, 2017-ben egy nemzetközi szavazáson elsöprő fölénnyel, a szavazatok 80%-át megszerezve elnyerte Európa legszebb adventi villamosa címet. A miskolci szerelvény a szavazáson maga mögé utasította Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Svájc és Lengyelország összesen tizenhat városának adventi villamosát.
A miskolci Adventi Villamos népszerűsége látható volt az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon történő megjelenésekben, hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és a szerelvényen utazók számából is. A hat héten keresztül közlekedő, több tízezer utast szállító villamos legnépszerűbb eleme az elvarázsolt kastélyt idéző, igazi meghittséget sugárzó belső kialakítása volt. Miskolc város Adventi Villamosa a helyi közlekedési vállalat Facebook oldalán is rengeteg elismerést szerzett, a róla szóló posztokra közel 5000 lájk érkezett és több mint 2200-an osztották meg ezeket a bejegyzéseket.
Az Adventi Villamoson utazókat ismét több program várta, december 5-én a Mikulás szállt fel krampuszával együtt, aki utazás közben apró ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. December 3-én, 10-én és 17-én a Kávéház zenekar és vendégei köszöntötték énekkel az utasokat.  
Az Adventi Villamos most búcsúzik, köszöni minden utasának, hogy vigyáztak rá, és legközelebb 2018. december 1-jén, vasárnap gördül ki újra – talán új meglepetésekkel – a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF