A 38-as járat közlekedése

A 38-as járat közlekedése
2014. november 20., csütörtök - 15:15

Jelenleg a buszflottában előfordult, Plasma típusú buszokat érintő műszaki meghibásodás miatt a 38-as menetrendjében az alábbi változások vannak érvényben.

  • Az Avas kilátóból 05:35-kor és 06:10-kor induló Plasma típusú autóbusz csak az Avasalja megállóig közlekedik, itt azonnali csatlakozást biztosítva át kell szállni az utasoknak szóló autóbuszra, mely tovább szállítja őket Bodótetőn át Tampere városrészbe.
  • Az Avas kilátótól 06:40-től - 21:10-ig induló Plazma típusú autóbuszokról a Bodótetőn kell átszállni szóló autóbuszra, mellyel tovább lehet utazni a Tampere vr.-be.
  • A Tampere városrésztől csak szóló autóbuszok közlekednek. Az 05:57, 06:34-es járatról az Avasalja megállóban, a további járatokról a Bodótetőn kell átszállni plazma autóbuszra.

Az átszállásra azért van szükség, mert az MVK Zrt. által a közszolgáltatásba idén bevont Hideg sor csak Plasma típusú autóbuszok közlekedhetnek.

Az átszállások miatt késések előfordulnak, de járatkimaradás nincs.

HÁTTÉR

A 38-as busz idén tavasztól meghosszabbított útvonalon közlekedik: Hideg soron át az Avas kilátóig. Az útszakasz a kanyarokban szóló autóbusznak szűk, viszont a Plasma autóbuszok biztonságosan elfér.
A csúcsidőben a Hideg sort a város közösségi közlekedésébe bekapcsoló, az Avas kilátó felől a belváros nyugati részébe gyorsabb eljutást biztosító 38-as buszjárat április 14-től közlekedik. Kezdetben inkább az iskolák gyorsabb elérhetősége miatt, de kihasználtságát vizsgálva kiderült, az iskolába járás mellett a munkába járok is szeretik, használják a járatot, így az a nyári, majd az őszi menetrendben is maradt.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF