Tíz darab elektromos autóbuszt szerez be az MVK

Tíz darab elektromos autóbuszt szerez be az MVK
2021. augusztus 5., csütörtök - 14:30

Az MVK Zrt. 10 darab tisztán elektromos hajtású autóbusz,  valamint a járművekkel kompatibilis, szabadtéren is telepíthető, akár az összes autóbusz egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúra beszerzésére igényelt állami támogatást. Július 30-án érkezett a hír, hogy a pályázat sikeres volt, támogatást nyert a miskolci közlekedési vállalat.
 

Az MVK Zrt. összesen 10 darab új, teljes hosszban alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, M3/I osztályú városi szóló autóbuszt szerez be az autóbuszokkal kompatibilis, európai szabvány szerinti, CCS (Combined Charging System) rendszerű, egyenáramú (DC) töltőállomások leszállításával és üzembe helyezésével együtt.
Az autóbuszok klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel és USB töltőpontokkal lesznek felszerelve.
A töltőinfrastruktúrának képesnek kell lennie valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100%-os töltöttségig tölteni az egyes járműveket.
A majdani nyertes ajánlattevőnek a teljes beszerzési mennyiség szállítását és a kapcsolódó szolgáltatásokat 2022. május 15-ig kell teljesítenie.
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email