November 18-tól az egészségügyi dolgozók csak a kormányrendeletben megjelent igazolással utazhatnak díjmentesen

November 18-tól az egészségügyi dolgozók csak a kormányrendeletben megjelent igazolással utazhatnak díjmentesen
2020. november 13., péntek - 09:30

Az MVK a díjmentes utazási lehetőség igénybevételéhez átmenetileg, 2020. november 17-ig elfogadja az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolványt, ideértve a szakmai kamarai tagsági kártyákat is.
 
November 18-tól a díjmentes utazásra való jogosultságot kizárólag az alábbi dokumentumokkal lehet igazolni jegy- és bérletellenőrzés során:
•  az egészségügyi dolgozóknak – a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmány mellett – a november 10-én megjelent kormányrendeletben található igazolást kell bemutatniuk, amelyet az munkahelyéül szolgáló egészségügyi intézmény állít ki,
•  az orvos- és egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatóknak pedig a hallgatói jogviszonyt tanúsító igazolvány mellett az őket foglalkoztató egészségügyi intézmény által kiállított, a november 10-én megjelent kormányrendeletben található igazolást szükséges megmutatniuk.
 
Az MVK arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat, melyek az ingyenes utazás feltételei. A díjmentes utazás a veszélyhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.
 
Az említett igazolás a Magyar Közlöny utolsó oldalán található:

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email