Menetrendi változások szeptember 1-től

Menetrendi változások szeptember 1-től
2021. augusztus 27., péntek - 08:00

Elsősorban az közelgő iskolakezdéshez, valamint egyéb körülményekhez igazodva az MVK Zrt.-nél szeptember 1-től új menetrend lép életbe.
A rendelkezésre álló anyagi forrásokból és az utazók visszajelzései alapján társaságunk igyekezett olyan menetrendet kialakítani, amely egyszerre próbál megfelelni a megszűnt állami támogatások és lecsökkent jegy- és bérletbevételek miatti szűkösebb lehetőségeknek, valamint az utazási igényeknek.
Figyelembe véve az oktatási időszakkal megnövekvő utasforgalmat, szeptember 1-től az alábbi változások lépnek életbe:
Többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, továbbá a tanszüneti menetrendhez képest reggel 4-9 óra között 28 darab többlet-járat indul, míg a délutáni csúcsidőben, 13-18 óra között 49 darab többlet járat biztosítja a könnyebb eljutást a tanintézményekbe. Az egyetemi tanévkezdéshez igazodva pedig szeptember 6-tól újra közlekednek a 22-es autóbuszok.
A Vörösmarty Mihály utcán ősszel kezdődő építési munkálatok miatt ugyancsak szeptember 1-től változik a 3A-as és 24-es járatok közlekedése. A leginkább szembetűnő változás, hogy a 3A-s autóbuszok a Berzsenyi Dániel utca – Repülőtér szakaszon fognak közlekedni, ezzel átszállás nélküli eljutás jön létre a Megyei Kórház iránya és a Tiszai pályaudvar közötti szakaszon.
 

Egyenletesebb közlekedés
Az MVK Zrt. folytatja a menetrendi indulási időpontok összehangolását, ennek következtében:

 • változik a 68-as autóbuszok menetrendje a Bükkszentlászlón élő utasok érdekében
 • a Repülőtérről 05:00-12:00 között, Miskolctapolcáról pedig 12:15-17:45 között induló valamennyi 20-as autóbuszjárat érinti az Egyetemváros végállomást
 • az egyetemi szorgalmi időszakban újra közlekednek a 22-es autóbuszok, azonban a Centrum végállomás irányába kibővített útvonalon szállítják az utasokat. Az Egyetemváros végállomástól indulva a Népkertig változatlan az útvonaluk, majd a Villanyrendőr–Hősök tere–Petőfi tér (14-es autóbusz) megállóhelyek érintésével közlekednek a járatok.
 • A hajnali és késő esti járatok indulási időpontjainál törekszik a szolgáltató arra, hogy minden naptípusra vonatkozóan azonos időpontban induljanak a járatok
 • minden nap indul villamos a Tiszai pályaudvarról 23:50-kor, Felső-Majláthról pedig 0:25-kor.
 • szorgalmi időszakban ismét közlekedik a 2-es villamos munkanapokon (amikor a 2-es villamos nem közlekedik, akkor helyette az Újgyőri főtér és a Vasgyár között közlekedő autóbuszok vehetők igénybe villamosbérlettel, illetve a papír alapú jegy másik végének érvényesítésével).

 
Építési munkálatok miatt változik a 3A-as és 24-es járatok közlekedése
A martinkertvárosi „Y-híd” építésének részeként háromsávos körforgalmat alakítanak ki a Király és a Vörösmarty utca kereszteződésében. A munkálatok miatt változik a közlekedési rend a Vörösmarty utcán a Soltész Nagy Kálmán utca és a 3-as főút közötti szakaszon úgy, hogy a 3-as főút felől nem lehet majd behajtani. A Vörösmarty Mihály utcát érintő változás emiatt szeptember 1-től módosul a 3A és 24 járatok közlekedése.
 
A 3A-s autóbusz közlekedésében és menetrendjében van a legjelentősebb változás:

 • hosszabb útvonalon fog közlekedni a Repülőtér–Berzsenyi Dániel utca szakaszon: a Repülőtér és a Búza tér között a 24-es autóbusz útvonalán jár
 • fontos változás az utasok számára, hogy a Búza tér végállomás helyett erre a járatra a 24-es autóbusz Búza tér megállóhelyén (a görögkatolikus templomnál) vagy a Búza tér/Zsolcai kapu megállóhelyen (az 1-es autóbusz megállóhelye) lehet fel-és leszállni!
 • a martinkertvárosi utasok figyelmébe: az autóbusz nem közlekedik be a Búza tér végállomás területére, tehát vagy a Búza tér/Zsolcai kapu megállóhelyen tudnak felszállni/leszállni, vagy a Búza tér mögött a 24-es autóbusz megállóhelyén!
 • ugyanannyi járatindulás lesz az útvonal hosszabbítás után, mint előtte, viszont az indulási időpontok változnak, ezért kérjük, indulás előtt nézzék meg az aktuális menetrendet: https://mvkzrt.hu/menetrend internetes oldalon

 
A 24-es autóbusz menetrendje a 3A-s útvonalváltozása miatt szintén jelentősen módosul:

 • a járat útvonala és megállóhelyei nem változnak
 • a 24-es autóbusz mellett a Repülőtér/Bosch végállomás–Búza tér szakaszon a 3A-s autóbuszokat lehet igénybe venni, ezért kérjük, utazás előtt a 3A-s autóbusz menetrendjét is nézzék meg.

 
Észrevételeket, javaslatokat várunk
Az MVK Zrt. folytatja a lakossági igényekhez igazodó fejlesztéseit annak érdekében, hogy Miskolc közösségi közlekedése a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. A társaság ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot szívesen fogad az utazóktól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodájában (Miskolc, Szemere u. 5. szám, nyitva hétfő-kedd-csütörtök 8:00–15:30, szerda 8:00–17:30, péntek 8:00–13:30), vagy az iroda@mvkzrt.hu e-mail címen.
 
Üzletszabályzat  
Az MVK Zrt. hatályos üzletszabályzata elérhető a társaság weboldalán (http://mvkzrt.hu/uzletszabalyzat), valamennyi bérletpénztárban és az Ügyfélszolgálati Irodában.
 
Közlekedési információk, tájékoztatás
A közlekedési rend aktuális változásairól az MVK Zrt. a változást megelőzően részletes tájékoztatást ad honlapján (www.mvkzrt.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/mvkzrt)

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email