Környezetkímélő járművekkel bővíti flottáját az MVK

Környezetkímélő járművekkel bővíti flottáját az MVK
2021. október 18., hétfő - 15:15

A miskolci közlekedési vállalat elektromos autóbusz beszerzésére és az összes autóbusz egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúra kiépítésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Programban. A sikeres pályázat eredményeként, 10 darab BYD K9UD LF típusú, városi, háromajtós, alacsony belépésű, szóló autóbusz beszerzéséről és a hozzá kapcsolódó infrastruktúráról szóló szerződést írt alá az MVK Zrt. részéről Demeter Péter vezérigazgató, a BYD Kft. nevében Krenner László kelet-közép-európai értékesítési vezető.
 
A megállapodás értelmében az MVK Zrt 2.1 milliárd forintért vásárolja meg az új járműveket és hozzájuk kapcsolódó töltő infrastruktúrát. Az állami támogatás összege 1.5 milliárd forint, a város a fennmaradó részt önerőként fizeti.
A tisztán elektromos meghajtású járművek, várhatóan 2022. nyarától látják el helyi közösségi közlekedési feladatokat Miskolcon-mondta el a szerződés aláírását követően Demeter Péter vezérigazgató. A beszerzésnek köszönhetően az MVK széleskörű tapasztalatokat szerezhet az elektromos járművek műszaki jellemzőiről és üzemeltetéséről, amelyeket a jövőben is hasznosítani tud majd. Az utazási szolgáltatások színvonalának emelése mellett, a társaság kiemelt célja járművei károsanyag-kibocsátásának csökkentése.
A busz töltésére szolgáló berendezés az MVK Zrt. telephelyén kerül kiépítésre. A töltőinfrastruktúra képes lesz valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100 százalékos töltöttségig tölteni az egyes járműveket.
Krenner László BYD kelet-közép-európai értékesítési vezetője elmondta, hogy a K9UD LF elektromos városi autóbusz olyan különleges utazási élményt biztosít, amely környezetkímélő, kényelmes, biztonságos, intelligens és izgalmas. A járműben 35 ülés található, 1 kerekesszékeseknek fenntartott hely, teljes befogadóképessége 82 fő. Az autóbuszok klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel lesznek felszerelve. Valamennyi ülésnél USB port található, melyek az oldalfali burkolaton, illetve a kapaszkodókon kerülnek elhelyezésre, a padlóburkolat pedig tűz- és vízálló, valamint csúszásmentes bevonattal van ellátva.
 
A csatolt kép illusztráció.
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email