Július 1-től váltható Miskolcon a kisgyermekes bérlet és 60 perces jegy

Július 1-től váltható Miskolcon a kisgyermekes bérlet és 60 perces jegy
2022. május 31., kedd - 15:15

Július 1-től Miskolcon is igénybe lehet venni a közösségi közlekedésben a 60 perces jegytípust, valamint a kisgyermekes bérletet, ez utóbbinak a havi és hóközi változatát is. A díjtermékek megvásárolhatók mobiljegyként, automatából és papír alapon is az MVK jegy-és bérletpénztáraiban, ügyfélszolgálatán.
 

60 perces jegy
Mire érvényes a 60 perces jegy?
Egy jeggyel több utazás! Válaszd a 60 perces jegyet, és szállj fel bármelyik MVK Zrt-járatra. Az időalapú jegyet akár az autóbusz- és villamos járatok közötti átszállásra is használhatod.
Meddig érvényes?
A 60 perces jegy az érvényesítéstől számított 60 perc időtartamon keresztül érvényes, érvényességi ideje alatt az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra és átszállásra jogosít.  
Hol és mennyiért váltható?
Jegy- és bérletpénztárakban, valamint mobiljegyként 550 Ft, automatákból váltva pedig 530 Ft a 60 perces jegy ára.
A mobiljegy érvényesítése
Az időalapú 60 perces jegyet az utazás megkezdése előtt érvényesíteni kell a kódmatricák beolvasásával, amelyek a járműveken több helyen is megtalálhatók.
Visszaválthatóság
A fel nem használt jegyek nem visszaválthatók.
 

Kisgyermekes bérlet
Ki veheti igénybe?
A kisgyermekes bérlet igénybevételére az a Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező természetes személy jogosult, aki gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy gyermeknevelési támogatás folyósításában (GYET) részesül. A kisgyermekes bérlet használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges.
A kisgyermekes bérletigazolvány igényléséhez és kiállításához mi szükséges?

  • Személyazonosság és lakcím megállapítására alkalmas érvényes okmány,
  • az ellátás, vagy támogatás fennállásáról a folyósító szerv által kiállított eredeti, 30 napnál nem régebbi Hatósági Bizonyítvány, vagy az ellátás/támogatás megállapításáról szóló 6 hónapnál nem régebbi hatósági határozat
  • 1 darab 4x4 cm-es 3 hónapnál nem régebben készült igazolványkép.

A kisgyermekes bérletszelvény kizárólag a kisgyermekes bérletigazolvánnyal együtt érvényes, mely bérletigazolvány sorszámát rá kell írni a bérletszelvényre, hiszen csak így érvényes utazásra.
A kisgyermekes bérletigazolvány a jogosultságot igazoló Határozat/Hatóság bizonyítvány kiállításától számított 12 hónapra, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesíthető, kiállításának díja – a többi bérletigazolvánnyal megegyezően – 250 Ft.
Hol és mennyiért váltható?
A kisgyermekes bérlet egy kombinált bérlet, amely megvásárolható havi és hóközi verzióban a jegy-és bérletpénztárakban, az MVK automatákból, illetve mobiljegyként is. Az új bérlettípus ára a mindenkori tanuló és nyugdíjas kombinált bérlet árával megegyezik, ami jelenleg bruttó 4300 Ft.
 
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email