Igény szerinti közlekedés - Még többet ad az MVK

Igény szerinti közlekedés - Még többet ad az MVK
2013. június 14., péntek - 21:00

A tesztidőszak első szakasza lezárult, értékelése megtörtént, június 17-től új szakaszába lép az igény szerinti közlekedés Miskolcon.

Többletszolgáltatás bevezetésével kezdte tesztelni az MVK Zrt. 2013. május 13-tól Miskolcon az igény szerinti közlekedést. Ez azt jelenti, hogy a tesztidőszak első szakaszában a 3A-s, 21-es, 24-es és 31-es buszok esetén az esti és hajnali órákban plusz két-két járatot közlekedtetett az MVK - igény esetén a menetrendben meghirdetett járatokon felül.

Az MVK Zrt. szakemberei az igény szerinti közlekedés tesztelése során összesítették és értékelték a napi adatokat. E szerint az érdeklődők száma folyamatosan növekszik, több százra tehető. A legtöbb igénybejelentés az ingyen hívható telefonszámon keresztül történik. Az elmúlt időszakban az Utasok legtöbbször a 3A-s járatot hívták. A tesztidőszak első szakasza lezárult, értékelése megtörtént, június 17-től új szakaszába lép az igény szerinti közlekedés Miskolcon.

Városon át, éjszaka - 24-es helyett 20-as

A 24-es busz menetrenden felül meghirdetett igény szerinti közlekedése iránt csekély volt az érdeklődés, ezért a 24-es helyett a 20-as viszonylat került bevonásra június 17-től plusz szolgáltatásként. Ezzel lényegében a 24-es busz útvonala igény szerint meghosszabbításra kerül: a repülőtér és a belváros között továbbra is megmarad az igény szerinti kapcsolat, de utasaink hosszabb útvonalon, egészen Miskolctapolcáig tudják igénybe venni ezt a szolgáltatást, amely a turisztikai szempontból is kiemelt Miskolctapolcának is kedvező lehet.

Zé-nulla-nulla: Irány a Vadaspark! - ZOO járat

Az igény szerinti járatok napi adatainak összesítése alapján a 31-es járatokra is azt lehet mondani, hogy azok igénylése elmaradt az előzetes várakozástól. Igényként jelentkezett viszont a Vadasparkba való feljutás buszjárattal való biztosítása. Így a nyári szezonban a Vadasparkba látogató vendégek, turisták igény szerint utazhatnak a ZOO járattal.

A Vadaspark látogatottsága a nyári időszakban megnő, ezért a társaságunk egy új viszonylat bevezetésével - ZOO Felső-Majláth-Vadaspark buszjárattal - olyan szolgáltatást tud adni, mely az utasok „igénye szerint" közlekedik.

A ZOO járat bevezetésével megszűnik a menetrenden felül meghirdetett, igény szerinti 31-es járat, így a továbbiakban a 31-es viszonylaton meghirdetett plusz két-két járat június 17-től nem közlekedik.

A 3/A-s, 21-es és 20-as, valamint az újonnan bevezetett ZOO igény szerinti járatokkal utazni szándékozók a járat iránti igényüket indulás előtt legkevesebb 30 perccel előbb jelezzék az ingyenesen hívható (06) 80/296-890-es telefonszámon vagy az MVK Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) az Igénybejelentés gombra kattintva. (Az első bejelentkezés előtt regisztrálni kell, ez pár percet vesz igénybe.). Az igényt akár több nappal előbb is jelezni lehet.

A tesztprojekt részleteit az érintett területek önkormányzati képviselőivel is egyeztette az MVK Zrt., akik a projekttel járó többletbuszok lehetőségét támogatták.

Igénybejelentés során az előre meghirdetett időpontok közül lehet kiválasztani az utazás idejét, valamint, hogy az adott járatot mely megállóhelyek között kívánják használni. A többletjáratok csak bejelentkezés esetén indulnak és azokban a megállókban állnak meg, melyekre bejelentés érkezett.

Az MVK Zrt. május 13-tól egy nemzetközi projekt keretében teszteli, hogy a miskolciak élnek-e azzal a lehetőséggel, hogy hívják a buszt, azaz a hajnali és esti órákban, vagy egy új viszonylaton a felkínált többletjáratokkal, vagy - igény szerint - utaznak-e a 3A-s, 21-es, 20-as és a ZOO viszonylatokon. Ez azt jelenti, hogy ezek a járatok csak akkor indulnak, ha utasaink kérik. Igényt az ingyen hívható telefonszámunkon (06-80-296-890), vagy az www.mvkzrt.hu és a www.hivomabuszt.hu oldalakon keresztül lehet bejelenteni, minden nap.

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email