Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek az MVK járatai

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek az MVK járatai
2021. május 6., csütörtök - 07:30

A jelenleg érvényes menetrendhez képest, hétfőtől összesen 86 db többletjárat közlekedik majd a reggeli és délutáni csúcsidőben

A járványügyi intézkedésekhez igazodva május 10-én, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek az MVK járatai.

A hétről hétre alakuló járványhelyzet, az iskolába és munkába járás révén felmerülő utazási igények, a tapasztalatok folyamatos bővülése alapján év eleje óta rendszeresen finomítja menetrendjét a városi közösségi közlekedés szolgáltatója. Az MVK Zrt. mint önkormányzati cég a karaténszabályok, a finanszírozási korlátok és a tulajdonos város közérdekű elvárásainak összehangolása érdekében korrigálja újra meg újra, a valós helyzethez, a napi utazási statisztikák tanulságaihoz mérten a buszok-villamosok számát, indulási idejét, követési távolságát.

A legfrissebb, követendő változás az iskolák felső tagozatai, illetve a középiskolák számára előirányzott május 10-i nyitás. A hatályos rendelkezéseknek megfelelően tehát május 10-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a miskolci járatok. Az MVK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is, a járatok a reggeli és délután csúcsidőben gyakrabban közlekednek, a jelenlegi – „tanszüneti” – menetrendhez képest reggel 4-9 óra között 34 db többlet indított járat szerepel, míg a délutáni csúcsidőben, 13-18 óra között 52 db többlet indított autóbusz és villamos járat került a menetrendbe.

A tanulmányi időszakban életbe lépő legfontosabb változások:

– újra közlekedik a 2-es villamos,

– csúcsidőszakban többlet-járatok közlekednek 1/1B, 3/3A, 6 ,7, 14, 16, 19, 20, 24, 29, 32, 34, 35 autóbusz-viszonylatokon,

– a kora hajnalban közlekedők hétfőtől igénybe vehetik az MVK Zrt. személyzeti járatait

Az MVK szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várható utasforgalomnak megfelelő menetrendeket alkalmazzák a miskolci közösségi közlekedésben. A járatok május 10-től, a tanítási időszakban érvényes menetrendje letölthető a társaság honlapjáról. Utazástervezéshez továbbra is érdemes az MVK MobilON alkalmazást használni, amely a továbbiakban is mindig az optimális útvonalat tervezi meg az úti cél eléréséhez.

Májusban több alkalommal karbantartási munkálatok miatt vágányzár lesz a villamosvonalon, ezért kérjük, aktuális információkért kísérjék figyelemmel az MVK Zrt. honlapját, Facebook-oldalát, illetve MobilON alkalmazását.

A május 10-től érvényes menetrendkönyv letölthető az oldal alján található dokumentumra kattintva és a https://mvkzrt.hu/menetrend aloldalon.

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email