2020. szeptember 1-jével módosulnak a helyi közösségi közlekedés viteldíjai

2020. szeptember 1-jével módosulnak a helyi közösségi közlekedés viteldíjai
2020. augusztus 24., hétfő - 12:45

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2020. február 27-én döntött az MVK Zrt. 2020. május 1-től érvényes viteldíjairól. A koronavírus fertőzés okozta humánjárvány miatt márciusban kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel az MVK Zrt. díjszabása nem módosult májustól, a tervezett változások bevezetésére 2020. szeptember 1-től kerül sor.

Viteldíjak változása
A miskolci helyi közösségi közlekedés díjszabása utoljára 2012. január 1. napján módosult. Az elmúlt években Miskolcon a járműpark megújult, a szolgáltatás színvonala emelkedett, ezzel párhuzamosan nőttek a felhasznált anyagok és szolgáltatások árai is. Ezért szükségessé vált a díjszabás módosítása. A tarifarendszer újragondolása során az MVK figyelembe vette és elemezte más városok közlekedési cégeinek árait is. 
A díjszabás módosítás nem érinti a Miskolc Pass kártyával meghatározott bérlettípusok esetén elérhető 10 százalékos bérletárkedvezményt. A 24 órás jegy és a hétvégi családi jegy ára csökken, a csoportos kombinált felnőtt jegy – a kereslet hiánya miatt – megszűnik. A legnépszerűbb bérletek ára így változik 2020. szeptember 1-től:
·         a tanuló és nyugdíjas villamos bérletek ára 3200 forint lesz
·         a tanuló és nyugdíjas kombinált bérletek ára 4300 forint lesz
·         a teljesárú egyvonalas és a teljesárú villamos bérletek ára 5200 forint lesz
·         a teljesárú kombinált bérletek ára kedvezmények nélkül 7700 forint lesz
A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által 2020. február 27. napján jóváhagyott, az MVK Zrt. 2020. szeptember 1-től érvényes díjszabását részletesen a csatolt mellékletben olvashatják. Az Üzletszabályzat 8.5.3. pontjában szereplő bérletkedvezmény 2020. szeptember 1. napjától érhető el.
 
Megváltozik a helyszíni bírság összege
A helyszíni bírság összege 7500 Ft-ról 5000 Ft-ra csökken, amelyet az utasok a jegyellenőröknél akár bankkártyával is kifizethetnek.
Országosan egyedülálló módon a jegyvásárlási hajlandóság növelése érdekében az utasok a helyszíni bírság megfizetésekor a bírság mellé kapnak egy öt darab vonaljegyet tartalmazó tömböt is.
 
 
 

Nyomtatás

Print Friendly, PDF & Email