Vasárnapi menetrend lesz érvényben és több alkalommal kell számítani forgalomterelésre október 23-án

Vasárnapi menetrend lesz érvényben és több alkalommal kell számítani forgalomterelésre október 23-án
2013. október 21., hétfő - 10:45

Az MVK Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2013. október 23-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és villamosok az alábbi kivételekkel: a 44-es és az ingyenes járatok nem közlekednek, 7-es autóbuszok nem érintik az Auchan áruházat, a 21-es járatok nem közlekednek be a Lidl áruházhoz, az ME viszonylat nem közlekedik. Az ünnepi megemlékezések miatt több alkalommal útlezárásra, terelésre, forgalomlassításra kell számítani, részletek a cikkben.

 

Az MVK Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2013. október 23-án, szerdán több alkalommal útlezárásra, terelésre, forgalomlassításra kell számítani:

 • ünnepi megemlékezés lesz 8:45 -9:35 között a Zsolcai kapu a Búza tér - Soltész N. K. u. közötti szakaszán, emiatt terelt útvonalon közlekednek az 1-es, 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es, és 32-es járatok.
 • Rendezvény lesz 16.30-16.50 között a Petőfi téren, emiatt a 14H-s autóbuszok elkerülik a Petőfi teret,
 • 16.50-17.00 között az ünneplők átvonulnak a Petőfi térről a Hősök terére, emiatt pár perces forgalomlassításra kell számítani,
 • a Hősök teréről a Kazinczy u. - Széchenyi utcán át átvonulnak az ünneplők a Művészetek Háza előtti térre. A Kazinczy utcán történő áthaladás idejére az autóbuszforgalom és a villamosforgalom 6 - 8 perces megfogására kell számítani.

8:45 -9:35 között ünnepi megemlékezés miatt lezárásra kerül a Zsolcai kapu a Búza tér - Soltész N. K. u. közötti szakaszon, ezért a fenti időszakban terelt útvonalon közlekednek az 1-es, 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es, és 32-es járatok.

A járatok útvonalai és megállóhelyei a rendezvény ideje alatt:

1-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbusz a rendezvény ideje alatt nem érinti az a Bajcsy-Zs. u., Búza tér megállókat. Helyette a Soltész N. K. u. villamosmegálló, Miskolc Plaza autóbusz megállókban áll meg.
 • Útvonala a Majális-park irányába: Tiszai pu. - Baross G. u. - balra Bajcsy Zs. u. - jobbra Ady E. u. - tovább az eredeti útvonalon halad.
 • Útvonala a Tiszai pu. irányába: Szeles u.-ig változatlan - tovább Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Baross G. u. - Tiszai pu.

3-as és 4-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt nem érintik a Bajcsy Zs. u. megállót, helyette a Soltész N. K. u. villamosmegállóban állnak meg.
 • Útvonaluk a Búza tér irányába: a Soltész N. K. u.-ig változatlan - balra Bajcsy Zs. u - jobbra Ady E. u, - Búza tér vá. a VOLÁN pu.-on keresztül.
 • Útvonaluk Szirma és Görömböly irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu - balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Soltész N. K. u., tovább az eredeti.

3A-as járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Martinkertváros irányába nem érintik a Bajcsy Zs.u. megállót, helyette a Soltész N. K. u. villamosmegállóban állnak meg.
 • Útvonaluk a Martinkertváros irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu- balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Soltész N. K. u., tovább az eredeti.
 • Útvonaluk és megállóhelyeik a Búza tér irányába változatlanok.

7-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Búza tér irányába nem érintik a Baross G. u. megállót, helyette az Üteg u., Selyemrét megállókban állnak meg.
 • Útvonala a Búza tér irányába: a József A. u.-ig változatlan - balra Baross G. u. - jobbra Bajcsy Zs. u. - jobbra Ady E. u. - Búza tér vá. a VOLÁN pu.-on keresztül.
 • Útvonala Felsőzsolca irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu - balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.-balra Baross G. u. - József A. u., tovább változatlan.

32-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Gömöri pu. irányába nem érintik a Búza tér és Malom megállót. Helyette a 24-es járat Búza tér megállóhelyén és a Gömöri pályaudvaron állnak meg.
 • Útvonala a Gömöri pu. irányába: Ady E. utcáig változatlan - tovább Szeles u. - Állomás u. - Gömöri pu. vá.
 • Útvonala az Avas kilátó irányába változatlan.

16:30 - 16:50 óráig a Petőfi téri rendezvények ideje alatt a 14H-s autóbuszok elkerülik a Petőfi teret.

A 14H-s autóbuszok megállóhelyei változatlanok, útvonala a Hejő-park irányba: Szentpéteri kapu (a Macropolis tömböt megkerülve) - jobbra Szeles u. - rendőri segítséggel balra Kazinczy u. - tovább az eredeti útvonalon halad.

16:50 - 17:00 óráig az ünneplők átvonulnak a Petőfi térről Hősök terére, az átvonulás ideje alatt a kereszteződésekben pár perces forgalomlassításra kell számítani.

A Hősök teréről a Kazinczy u. - Széchenyi utcán át átvonulnak az ünneplők a Művészetek Háza előtti térre, ezért a Kazinczy utcán történő áthaladás idejére az autóbuszforgalom és a villamosforgalom 6 - 8 perces megfogására kell számítani.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF