Vágányzár augusztus 20-ig

Vágányzár augusztus 20-ig
2014. augusztus 17., vasárnap - 17:15

2014. augusztus 20-án, üzemkezdésig a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár lesz, ebben az időszakban a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.

2014. augusztus 20-án, üzemkezdésig a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár lesz, ebben az időszakban a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.

Selyemrét megállóhely és Felső-Majláth végállomás között, illetve az Újgyőri főtér - Vasgyár között továbbra is villamosok járnak. Mindezek mellett augusztus 20-án hajnalig a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, vagyis éjszakánként szintén villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a villamosok helyett.

Vágányzár a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét megállóhely között

A Kandó Kálmán téren folyó hurokvágány építése során az építők még elvégzik a szükségessé váló energetikai kábelek cseréjét is a zavartalan villamos közlekedés biztosítása érdekében.

Fentiek miatt a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár van. A vágányzár ideje alatt a villamosok helyett TSVP jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek. Ugyanebben az időszakban a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, ekkor 1VP jelzéssel fognak közlekedni a villamospótló járatok.

- a TSVP jelzésű, első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról a Selyemrét megállóig 4:07-kor, az utolsó 22:05-kor indul, ezt követően az éjszakai vágányzár lép életbe a teljes villamosvonalon.
- az 1VP jelzésű első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról 22:20-kor, az utolsó 3:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1 VP jelzésű villamospótló járat 22:50-kor, az utolsó 4:15-kor indul.

Eljutás a Vasgyárba, illetve a Vasgyárból

A Vasgyárba a 0-s villamossal, illetve az Újgyőri főtérről induló, Vasgyár érintésével közlekedő valamennyi buszjárat (9, 19, 21, 29, 67-és 68-as) igénybevételével lehetséges. A Vasgyárban élők figyelmét felhívjuk arra, hogy 2-es villamos helyett 0-ás körjárat közlekedik.

Éjszakai vágányzár

2014. augusztus 20-án üzemkezdésig éjszakai vágányzár lesz a villamosvonal teljes hosszán. Az éjszakai vágányzár ideje alatt a villamosok helyett 1VP jelzéssel villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között.

A villamospótló autóbuszok indulási ideje és helye

A Tiszai pályaudvarról az első villamospótló autóbusz 22:20-kor, az utolsó 3:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1VP jelzésű villamospótló autóbusz 22:50-kor, az utolsó 4:15-kor indul. A villamospótló autóbuszok a Tiszai pályaudvar végállomáson a 31-es autóbusz megállóhelyéről indulnak, Felső-Majláth végállomáson ezeket a villamospótló járatokat a villamos felszállóhellyel párhuzamosan lehet igénybe venni. A villamospótló autóbuszok a villamos menetrendben meghirdetett indulási időpontokban indulnak.

A villamospótló autóbuszok útvonala

A villamospótló járatok a Tiszai-pályaudvar - Újgyőri piac között a villamosmegállókban állnak meg (vagyis a belvároson keresztül közlekednek), az Újgyőri piac után a Testvériség utcánál rátérnek a közútra, és az alábbi helyeken lehet ezeket a villamospótló autóbuszokat igénybe venni:
- a Bulgárföld, a Diósgyőr városközpont, valamint az Alsó-Majláth villamosmegállóhelyek helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein állnak meg.
- A villamospótló autóbusz a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamosan, az út szélén kialakított villamospótlóautóbusz-megállóhelyeken állnak meg a villamospótló járatok.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF