Színesebb buszflotta

Színesebb buszflotta
2014. szeptember 4., csütörtök - 18:00

Hétfőtől forgalomba állt hat darab Ikarus csuklós autóbusz, amelyek Kecskemétről érkeztek az MVK Zrt.-hez. A folyamatban lévő gázbuszbeszerzés miatt már nem akart az MVK új járműveket vásárolni.

Az őszi menetrend életbe lépésével sűrűbben járnak a villamosok és a buszok is, hiszen az iskolai időszak megnövekedett forgalmához igazodik ilyenkor az MVK.Ennek biztosításához volt szükség a járművekre, amelyek nem újak, de jó állapotban lévők. Az MVK Zrt. a villamospark megújítása mellett 2015-ben buszflottáját is szeretné megújítani, ezért pályázik 75 darab gázüzemű, környezetbarát CNG busz beszerzésére. Így nem lett volna ésszerű a mostani megnövekedett igényekhez 6 új járművet beszerezni.

Ezért inkább figyelemmel kísértük, mely közlekedési társaságnál van ár-érték arányban megfelelő, értékesítésre szánt autóbusz és ezek közül választottuk ki a kecskeméti buszokat, amelyek a 6-os, 16-os és 29-es vonalán szállítják az utasokat.

Ezek a buszok egyébként nem kapták és már nem is fogják megkapni a közlekedési vállalat buszainak sárga-kék arculatát, ezért az elsőre akár feltűnő fehér-kék színű járatok így közlekednek majd addig, amíg a gázüzemű buszok beszerzésével leváltják ezeket is. 

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF