Szeptemberben is lesz autós bérlet Miskolcon

Szeptemberben is lesz autós bérlet Miskolcon
2019. július 31., szerda - 11:30

Igen népszerű az autós bérlet Miskolcon, ezért a város kérésére az MVK Zrt. meghosszabbítja annak érvényességét. Ezzel az Európai Mobilitási Hét miskolci rendezvénysorozatához is csatlakozunk.

Az autós bérletet júniusban vezettük be, mert az egyik nagyforgalmú, négysávos út felújításába kezdett az önkormányzat, és az autósokat a közösségi közlekedés irányába kívánták terelni azzal, hogy tulajdonképpen egy diákbérlet áráért adunk egy érvényes forgalmiért „cserébe” kombinált – buszra és villamosra is érvényes – bérletet.  Miskolc ezzel a döntéssel a környezetvédelemhez is hozzájárul, hiszen az új villamosok és a buszflotta nagy részét kitevő CNG buszok környezetterhelése szinte nulla a gépkocsikhoz képest.
A buszra és villamosra is érvényes autós bérlet ára 3900 forint, vagyis annyiba kerül, mint egy diákbérlet. Az utolsó érvényességi idő, amelyre az autós bérlet megváltható: szeptember 1. – szeptember 30. Az Autós bérlet vásárlásánál nem szükséges a forgalmi engedély bemutatása, viszont ez a bérlettípus csak az érvényes forgalmi engedéllyel együtt jogosít utazásra. Az Autós bérlet ugyanúgy korlátlan számú utazásra érvényes egy fő részére az MVK Zrt. villamos- és autóbuszjáratain, Miskolc közigazgatási határáig, az érvényes forgalmi engedély felmutatásával a kezdő nap 0:00 órájától a következő hónap azonos napját megelőző nap 24:00 óráig. Ehhez az értékszelvényen tintával, olvashatón, javítás nélkül fel kell tüntetni az érvényes forgalmi engedély számát. Az autós bérletszelvénnyel történő szabálytalan utazás esetén utólagos bérletbemutatásra nincs lehetőség.
 
 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF