Őszi menetrendi változások

Őszi menetrendi változások
2016. augusztus 30., kedd - 15:45

2016. szeptember 1-től megkezdődik az iskolai tanév, befejeződnek a nyári szabadságolások, életbe lép az őszi menetrend a magasabb utazási igényekhez igazodva.

Változások

A nyári időszakhoz képest szeptember 1-től a reggeli és a délutáni csúcsidőben sűrűbben közlekednek a 3, 3A, 6, 7, 12, 14, 16, 32, 35, 67 autóbuszok. Indul az ME és a 22-es járat is, ez utóbbi az egyetemi órakezdéshez igazodva közlekedik, a 29-es járat pedig munkanapokon délután is érinti az Egyetemvárost. Szintén az  Egyetemváros végállomás érintésével közlekednek munkanapokon és szombati napokon a menetrendkönyvben bekeretezett 20-as járatok. A TAKATA gyártól hétfőtől szombatig a 22:20-kor induló 43-as járat az Auchan dél (Pesti út) megálló érintésével közlekedik. Az 1YÉ-s éjszakai járat 1É jelöléssel fog közlekedni.

Az 1-es autóbusz a Majális-park irányába Felső-Majláthon megáll az 54-es járat leszállóhelyén is. Tanévkezdettől a reggeli csúcsidőben a villamosok is gyakrabban közlekednek.

A menetrendkönyv a bérletpénztárakban már megvásárolható, illetve az MVK honlapjáról letölthető.

Utastájékoztatás

A miskolci közösségi közlekedéssel kapcsolatos valamennyi információ az mvkzrt.hu oldalon érhető el. Utazástervezéshez a Google térképet ajánljuk, amelyen a miskolci buszok-és villamosok menetrendje is elérhető. A Google térkép platformfüggetlen és nem csak az interneten keresztül érhető el, hiszen a legtöbb okostelefon esetében ez már egy eleve beépített alkalmazás. A megállóban is kaphatunk valós idejű tájékoztatást a LED kijelzőkről vagy SMS szolgáltatásunk segítségével is lekérdezheti a járat pontos érkezését.

Alacsonypadlós járatok

A villamosok mind alacsonypadlósak, így a mozgásukban korlátozott, nehezen mozgó utasaink, vagy a babakocsival közlekedők számára is komfortos utazást biztosítanak. Autóbuszaink esetében a menetrendben is jelöltük az alacsonypadlós járatokat, amelyek száma az új, környezetbarát buszokkal jelentősen megnőtt.

Észrevétel, javaslat

Észrevételeiket és javaslataikat továbbra is várjuk Közönségszolgálati irodánkban a (46) 504 810-es telefonszámon, e-mailben az iroda@mvkzrt.hu címen, illetve weboldalunkon a http://www.mvkzrt.hu/kozonsegszolgalat menüpontban.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF