Nyári menetrendi változások

Nyári menetrendi változások
2018. június 13., szerda - 07:30

2018. június 16-től nyári üzemmódba kapcsol az MVK Zrt., így az iskolaszünetre érvényes nyári menetrend lép életbe. A miskolci menetrend szerinti autóbuszok és villamosok a nyári időszakra jellemző utazási igényekhez igazodva, az utasaink által korábban kért módosításokat is figyelembe véve közlekednek.

Újra közlekedik a 290-es számjelzésű autóbusz Miskolctapolca Barlangfürdő végállomás érintésével, így az Újgyőri főtérről és az Avasról is közvetlenül - átszállás nélkül elérhető lesz a Miskolctapolcai Strandfürdő, illetve a Barlangfürdő. A 290-es autóbuszvonal az Újgyőri főtér – Egyetem szakaszon a 29-es, a Csermőkei út – Miskolctapolca Barlangfürdő szakaszon a 2-es, 20-as, a Csermőkei út – Avas kilátó szakaszon a 29-es jelzésű autóbuszok útvonalával azonos. A 240-es autóbusz vonal járatai a Repülőtéri úti végállomás – Mechatronikai Park között munkanap 2, szombati napokon 4, vasárnap pedig 2 megnövelt járatszámmal – a műszakváltások időpontjához igazítva – közlekednek. A 430-as számjelzésű autóbusz 2018. június 16-tól nem közlekedik, a déli ipari park kiszolgálását a 43-as és 44-es autóbuszvonalak látják el. A Tiszai pályaudvar jegy- és bérletpénztár tovább tart nyitva 21:00 óráig.
Kiszámítható közlekedés az észak-déli fonódó vonalakon, megjegyezhető indulási időpontok, garantált átszállások
A 2-es, 12-es, 14-es számjelzésű autóbusz vonalakon közlekedő járatok indulási időpontjai a nappali üzemidőben eltolásra kerültek, a kiszámítható folyamatos követési kiszolgálás érdekében. Így az észak- déli autóbusz-közlekedési tengelyben található megállóhelyekre érkező autóbuszok további fonódó autóbusz vonalakhoz is megfelelő átszállási időt biztosítanak.
Az autóbusz járatok indulási időpontjai is átszerkesztésre kerültek, a könnyebb megjegyezhetőség érdekében. A garantált csatlakozások jegyzéke a menetrendkönyv 67. oldalától olvasható.
Miskolc város közösségi közlekedése az MVK weboldalán
Az MVK Zrt. weboldala a menetrend szerinti helyi autóbusz- és villamosközlekedés mellett további hasznos információkkal szolgál a városi parkolásról, a kerékpáros közlekedésről és az erdei kisvasútról, nem csak az itt élők, hanem a turisták számára is. A kezdőoldalon az előzőekben felsorolt fő menüpontok mellett aktuális hírek és útvonaltervező található, és mindez akadálymentes verzióban és angolul is elérhető. Az MVK Zrt. menetrendje továbbra is ott van a Google Maps-ben (www.google.hu/maps ), ahogy a valós idejű utazástervezőben (www.mvkzrt.hu/valosidoben ), illetve a társaság telefonos applikációjában (transIT menetrend: MVK Zrt.) is megtervezheti utazását. Ha több érdekes hírre kíváncsi velünk kapcsolatban, akkor keresse fel Facebook és Instagram oldalunkat, valamint Youtube csatornánkat.
WI-FI hotspot szolgáltatás az MVK Zrt. közösségi közlekedési járművein
Az ingyenes WiFi szolgáltás nemcsak 31 db villamoson, hanem valamennyi menetrend szerint közlekedő autóbuszon is elérhető Miskolcon.
Üzletszabályzat, utazási feltételek
Az MVK Zrt. hatályos üzletszabályzata elérhető a társaság weboldalán (http://mvkzrt.hu/utazasi-feltetelek ), valamennyi bérletpénztárban és a Közönségszolgálati Irodában.
Észrevétel, javaslat
Az MVK Zrt. folytatja vonalhálózatának a valós utazási igényekhez való fejlesztését annak érdekében, hogy Miskolc város közösségi közlekedési közszolgáltatása a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. Éppen ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot örömmel fogadunk a Közönségszolgálati Irodában az alábbi elektronikus levelezési címre (iroda@mvkzrt.hu) és személyesen is.

A menetrendkönyv elérhetőségei
A menetrendkönyv letölthető a cikk mellékletéből, az MVK honlapjáról (www.mvkzrt.hu/2018_nyari_menetrend), valamint megvásárolható az MVK Zrt. bérletpénztáraiban.

Dokumentum: 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF