MVK-s információk a hosszú hétvégére

MVK-s információk a hosszú hétvégére
2014. április 30., szerda - 22:30

Cikkünkben a hosszú hétvégével kapcsolatos közlekedési-és bérletpénztári információinkat olvashatják. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy az áprilisban váltott havi bérletek május 6-án éjfélig érvényesek. Bővebb információ a cikkben.

MVK-s információk a hosszú hétvégére

1. Közlekedési információk

Az MVK autóbuszai és villamosai 2014. május 1-jén munkaszüneti napi (vasárnapi) menetrend, május 2-án a munkanap áthelyezés miatt szombati menetrend szerint közlekednek.

  • Május 1-jén (csütörtökön) nem közlekedik a 44-es, az Auchan 1-es, 2-es, a Tesco Avas járat, valamint a 7-es autóbusz nem érinti az Auchan Borsod Áruházat, ahogy a 21-es járat sem érinti a LIDL áruházat.
  • Május 2-án (pénteken) nem közlekedik az ME járat, a 20-as járat nem érinti Egyetemváros végállomást.

Május 1-én a rendezvényhelyszínek irányába szükség esetén rásegítő járatokat közlekedtetünk, ezeket a többletjáratokat az adott vonalszakaszra érvényes bérlettel, illetve vonaljeggyel lehet igénybe venni.

2. Családi- és turistajegy akció - 2 nap 3, 3 nap 4

Aki május 1-ei kezdő dátummal váltja meg 3 napos turista jegyét, egy nap utazást ajándékba kap.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. május 1. és 4. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegyek érvényességét. Az elsejei érvényességi idővel kezdődő turistajegyek változatlan áron, de 4 napig, május 4-én éjfélig érvényesek.

A hétvégi családi jegy érvényességét is meghosszabbítja az MVK Zrt.: a hosszú hétvégén május 2-án, pénteki kezdő dátummal megvásárolt turistajeggyel péntek-szombat-vasárnap, 2 nap helyett 3 napon keresztül lehet utazni.

A hétvégi családi jegy így ezen a hétvégén péntek 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére - annak érvényességi ideje alatt - összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt fel kell mutatni.

3. Az áprilisban váltott havi bérletek egy nappal tovább, május 6-án éjfélig érvényesek

Tekintettel arra, hogy a hosszú hétvégét követően az első munkanap 5-e, a bérletpénztárakban várható hosszabb sorok elkerülése érdekében az MVK Zrt. az áprilisban váltott havi bérletek érvényességét egy nappal meghosszabbítja, így azok május 6-án éjfélig érvényesek.

4. Bérletpénztári információk

A hosszú hétvégén (május 1. és május 4. között) bérletpénztáraink az alábbiak szerint vannak nyitva mind a négy napon:

  • Búza tér 6.00-19.30
  • Tiszai pályaudvar: csütörtök, péntek, szombat: 6.00-19.30, vasárnap 6.00-20.00
  • Felső-Majláth: 7.00-14.00
  • Újgyőri főtér: 7.00-14.00
  • Avas városközpont: 7.00-14.00
  • Uitz Béla utca: 7.00-14.00.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF