MVK Balesetmentes percek – Segélyhívási lehetőségek Miskolcon

MVK Balesetmentes percek – Segélyhívási lehetőségek Miskolcon
2013. december 7., szombat - 13:00

Probléma, baleset esetén az egyik leggyorsabb megoldás, ha a 112-es egységes hívószámot tárcsázzuk. Miskolcon a közbiztonság fokozása érdekében a város 5 frekventált pontján segélyhívó oszlopokat telepítettek, illetve minden villamosmegállóban segélyhívó berendezés működik.

MVK Balesetmentes percek – Segélyhívási lehetőségek Miskolcon

A segélyhívó oszlopokat a Búza téren, az Avason, Diósgyőr városközpontban, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren állították fel. Ezek a berendezések napkollektorral, GPRS alapon működnek, segítségükkel pedig egy gombnyomással azonnal lehet értesíteni a hatóságokat.

Miskolcon a Zöld Nyíl villamos projekt keretében az összes villamosmegállóba segélyhívó berendezést telepítettek jól látható S.O.S segélyhívó felirattal. Ezek a berendezések a fedett váróval rendelkező megállókban a megálló elején a menetrend alatt találhatóak, a főutcán a megállóhelyet jelölő oszlopokra lettek felszerelve. A segélyhívó kaputelefonhoz hasonló módon működik, a gomb megnyomását követően a másik oldalon a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIŐR) kollégái fogadják a bejelentéseket. Attól függően, hogy a bejelentés mire vonatkozik a segélyhívót kezelő diszpécser értesíti az illetékeseket, így például ha valaki rosszul lesz egy villamosmegállóban, akkor a bejelentést követően a MIŐR a mentőket fogja a helyszínre kérni.

A segélyhívó berendezések használatakor nagyon fontos, hogy a diszpécser által feltett kérdésre pontos válaszokat adjunk annak érdekében, hogy a megfelelő szintű segítség minél előbb a megfelelő helyre érkezzen meg.

Akkor használjuk a segélyhívót, ha valóban segítségre van szükségünk. Ne használjuk viszont ezt a rendszert, ha közlekedési információt szeretnénk kapni, vagy ha általános kérdésünk van például a menetrenddel kapcsolatban. Mindig tartsuk szem előtt, hogy az indokolatlan, téves hívások, valamint a tréfának szánt bejelentések veszélybe sodorhatják azok életét, akiknek valóban azonnali segítségre van szükségük.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF