Megérkezett Miskolc nyolcadik új villamosa is

Megérkezett Miskolc nyolcadik új villamosa is
2014. június 10., kedd - 13:15

A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt június 9-én hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett a nyolcadik új Skoda villamos!

 

A nyolcadik jármű június 9-én az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba.

Az átlépés és a szállítás zökkenőmentesen volt ismét, így este fél tizenkettőkor érkezett meg Miskolc nyolcadik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc nyolcadik új villamosa forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 %-os megfelelését. Jelenleg két villamosnál várjuk a hatósági vizsgák jogerőre emelkedését várjuk,

ennek birtokában további villamosok állnak forgalomba.

Júniusban, a szállítási ütemterv szerint még 3 új villamos érkezik Miskolcra.

2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik, júnusban pedig már a hetedik Skoda gyártmányú villamos.

Idén még 21 új villamos érkezik Miskolcra

Terv szerint ebben az évben 21 új villamos érkezik: 3 júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben

és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos kerül leszállításra, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely teljes  egészében leváltja a régieket.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” címu projekt összköltsége 37.658.167.000 Ft, amely 33.707.373.000 Ft összegű támogatással valósul meg, az Európai Unió és az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF