Látássérültek és mozgáskorlátozottak ismerkedtek az új Skoda villamossal

Látássérültek és mozgáskorlátozottak ismerkedtek az új Skoda villamossal
2013. szeptember 27., péntek - 12:00

Szeptember 27-én 10 órától látássérültek és mozgáskorlátozottak ismerkedtek az új Škoda villamossal az MVK Zrt. telephelyén.

Látássérültek és mozgáskorlátozottak ismerkedtek az új Skoda villamossal

A Látás-Mód Alapítvány azzal a kéréssel kereste meg a Miskolc Városi Közlekedési Zrt-t, hogy tagjai számára biztosítsunk egy olyan alkalmat, amikor még nyugodt körülmények között megismerkedhetnek Miskolc új villamosával. A látogatás lehetőségét felkínálta a közlekedési vállalat a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének is, akik azonnal jelezték részvételüket az eseményen.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kiemelt figyelmet fordít és lehetőség szerint minden segítséget megad a fogyatékkal élő utasoknak az utazás zavartalan lebonyolításához, ezért örömmel vártuk ezt a találkozót is, amikor szeptember 27-én, 10 órától e két szervezet tagjai is részesei lettek a villamosmustrának. Ezzel idejében megismerhetik az új villamost és reméljük, a látássérültek és mozgáskorlátozottak így nagyobb biztonsággal tudják majd igénybe venni az új villamosokat mindennapi utazásaik során.

Háttérinfó

A Zöld Nyíl villamos projekt keretében még 29 új Skoda villamos érkezik Miskolcra – kettő már városunkban teljesíti tesztköreit. Miskolc új villamosa iránt továbbra is igen nagy az érdeklődés, ezért hirdette meg az MVK Zrt a nyár folyamán és szeptember hónapban is csoportok számára az új miskolci Skoda villamos megismerésének lehetőségét.

A 31 Miskolcra érkező új Skoda villamos mindegyikére jellemző, hogy teljesen alacsonypadlósak, mindegyiken hangos utastájékoztató rendszer működik majd, a megállók peronja egy szintbe van a villamos padlójával és a megállók is akadálymentesen használhatók. 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF