Közlekedési- és bérletpénztári információk az október 23-ai hosszú hétvégére

Közlekedési- és bérletpénztári információk az október 23-ai hosszú hétvégére
2014. október 21., kedd - 16:30

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy az MVK autóbuszai és villamosai 2014. október 23-án vasárnapi, október 24-én szombati menetrend szerint közlekednek. A hosszú hétvégére tekintettel a 3 napos turistajegyek 4 napig érvényesek, a hétvégi családi jegy pedig a csütörtöki-pénteki napra is megváltható.

1. Közlekedési információk az október 23-26-ai hosszú hétvégére

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy az MVK autóbuszai és villamosai 2014. október 23-án vasárnapi, október 24-én szombati menetrend szerint közlekednek az alábbi kivételekkel:

 • Október 23-án (csütörtökön) nem fog közlekedni a 43-as, 44-es, az ME, az Auchan 1-es, az Auchan 2-es, a Tesco Avas járat, valamint a 7-es autóbusz nem érinti az Auchan Borsod Áruházat, ahogy a 21-es járat sem érinti a LIDL áruházat.
 • Október 24-én (pénteken) az ME járat nem fog közlekedni, a 20-as járatok viszont érintik majd az Egyetemváros végállomást.

Forgalomterelés és forgalomlassítás az ünnepi megemlékezések idején

Október 23-án az ünnepi megemlékezések miatt 08:45-től várhatóan 09:35-ig lezárják a Zsolcai kaput a Soltész N.K. utca - Búza tér közötti szakaszon, ezért az 1-es, 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es autóbuszok terelt útvonalon közlekednek. A járatok útvonalai és megállóhelyei a rendezvény ideje alatt:

1-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbusz a rendezvény ideje alatt nem érinti a Bajcsy-Zs. út., Búza tér megállókat. Helyette a Soltész N. K. u. villamosmegállóban, majd a Szeles utcán áll meg, innen a megállóhelyei változatlanok.
 • Útvonala a Majális-park irányába: Tiszai pu. - Baross G. u. - balra Bajcsy Zs. u. - jobbra Ady E. u. - tovább az eredeti útvonalon halad.
 • Útvonala a Tiszai pu. irányába: Szeles u.-ig változatlan - tovább Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Baross G. u. - Tiszai pu.

3-as és 4-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt nem érintik a Bajcsy Zs. u. megállót, helyette a Soltész N. K. u. villamosmegállóban állnak meg.
 • Útvonaluk a Búza tér irányába: a Soltész N. K. u.-ig változatlan - balra Bajcsy Zs. u - jobbra Ady E. u, - Búza tér végállomás a VOLÁN pályaudvaron keresztül.
 • Útvonaluk Szirma és Görömböly irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu - balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Soltész N. K. u., ezt követően az eredeti útvonalon halad.

3A-as járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Martinkertváros irányába nem érintik a Bajcsy Zs. út megállót, helyette a Soltész N. K. u. villamosmegállóban állnak meg.
 • Útvonaluk a Martinkertváros irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu- balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.- Soltész N. K. u., ezt követően az eredeti útvonalon halad.
 • Útvonaluk és megállóhelyeik a Búza tér irányába változatlanok.

7-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Búza tér irányába nem érintik a Baross G. u. megállót, helyette az Üteg u., Selyemrét megállókban állnak meg.
 • Útvonala a Búza tér irányába: a József A. utcáig változatlan - balra Baross G. u. - jobbra Bajcsy Zs. u. - jobbra Ady E. u. - Búza tér végállomás a VOLÁN pályaudvaron keresztül.
 • Útvonala Felsőzsolca irányába: Búza tér - jobbra Zsolcai kapu - balra Ady E. u. - balra Bajcsy Zs. u.-balra Baross G. u. - József A. u., tovább változatlan.

32-es járat:

 • Megállóhelyi változások: az autóbuszok a rendezvény ideje alatt a Gömöri pályaudvar irányába nem érintik a Búza tér és Malom megállót. Helyette a 24-es járat Búza tér megállóhelyén és a Gömöri pályaudvaron állnak meg.
 • Útvonala a Gömöri pu. irányába: Ady E. utcáig változatlan - tovább Szeles u. - Állomás u. - Gömöri pályaudvar végállomás.
 • Útvonala az Avas kilátó irányába változatlan.

Forgalomlassítás

Forgalomlassításra kell számítani 16:00-16:30-ig a Hősök terén zajló ünnepi megemlékezés idején, illetve ezt követően is, amikor az ünneplők 16:30-17:00 között a Hősök teréről a Kazinczy u. - Széchenyi utcán át átvonulnak a Művészetek Háza előtti térre.

 

2. Családi- és turistajegy akció az október 23-ai hosszú hétvégén

Aki október 23-án váltja meg 3 napos turista jegyét, az egy nap utazást ajándékba kap

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. október 23. és 26. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok, akik 23-án váltják meg a turistajegyet egy nappal tovább érvényes jegyet kapnak változatlan ár mellett és október 26-án éjfélig utazhatnak vele.

Családi jegy a hosszú hétvégén

A hétvégi családi jegy - a megjelölt hétvégén - szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére - annak érvényességi ideje alatt - összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt is fel kell mutatni.

A hétvégi családi jegyet most nem csak az utazási feltétel szerint meghatározott szombat-vasárnapi napra, hanem a csütörtöki-pénteki napra is meg lehet vásárolni. Vagyis akik a teljes, négy napos hosszú hétvégén ezzel a jegytípussal kívánnak utazni, azok szombat és vasárnap mellett a csütörtöki és pénteki napra is válthatnak majd hétvégi családi jegyet.

3. Bérletpénztári információk

A hosszú hétvégén (október 23. és 26. között) bérletpénztáraink a bérletváltási időszakon kívüli, munkaszüneti napi nyitva tartás szerint lesznek nyitva:

 • a Búza téren (6:00-19:00),
 • a Tiszai pályaudvaron (6:00-19:00)
 • Felső-Majláthon (7:00-14:00, 26-án, vasárnap 7:00-16:00 óráig).
 • az Újgyőri főtéren (7:00-14:00)
 • 24-én, pénteken az Uitz B. utcán és az Avas városközpontban lévő bérletpénztár is kinyit, ezek pénteken 7:00-14:00 között állnak az utazóközönség rendelkezésére.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF