Közlekedés a Miskolci Kocsonyafarsang idején

Közlekedés a Miskolci Kocsonyafarsang idején
2016. január 13., szerda - 20:45

2016. január 27-én az esti óráktól február 1-jén hajnalig a Kocsonyafarsang előkészítési munkálatai és a rendezvények miatt változni fog a villamosok közlekedése az alábbiak szerint.

Az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbusz nagyrészt a villamosmegállókban, vagy a villamosmegállókkal párhuzamos, út melletti VP jelzésű megállókban áll meg. Kivétel:

  • A Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
  • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyen áll meg,
  • idén megáll a Hősök tere megállóhelyen is,
  • a Villanyrendőr megálló helyett a Tiszai pályaudvar irányába a Budapest Bank előtt (Széchenyi utca), a kereszteződés után létesített ideiglenes megállóhelyen áll meg,
  • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg,
  • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni,
  • a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.

A Kocsonyafarsang idején a villamospótló autóbuszok a belvárosban a Malomszög utca után az Ilona utca - Kis-Hunyad utca – Palóczy László utca – Hősök tere – Kazinczy Ferenc utca – Villanyrendőr útvonalon közlekednek. A villamospótló járatok belvárosi útvonalát és megállóhelyit a csatolt térkép tartalmazza.

Január 27., szerda

Az utolsó villamos a Tiszai pályaudvarról 20:50-kor, Felső-Majláth végállomásról 20:24-kor indul, ezt követően üzemzárásig villamospótló autóbuszok közlekednek.

Január 28- 29., csütörtök és péntek

Hajnalban és éjszaka a teljes villamospályán, napközben a Malomszög utca – Tiszai pályaudvar szakaszon lesz villamospótlás:

  • üzemkezdettől 04:00 óráig, valamint 22:00 órától üzemzárásig a teljes villamos vonalon villamospótló autóbuszok közlekednek,
  • 04:00 órától – 22:00 óráig:

o    a Malomszög u. – Felső -Majláth között, valamint az Újgyőri főtér – Vasgyár végállomás között villamosok, míg

o   a Tiszai pályaudvar – Szent Anna tér között villamospótló autóbuszok közlekednek.

Január 30– 31., szombat, vasárnap

Üzemkezdettől üzemzárásig a teljes villamos vonalon villamospótló autóbuszok közlekednek.

Február 1., hétfő

Február 1-jén hajnalban visszaáll a munkanapi menetrend, a Tiszai pályaudvarról az első 1-es villamos 03 :37-kor, az első 2-es villamos 4:27-kor indul. Felső-Majláthról az első 1-es szerelvény 04:15 –kor, a Vasgyárból az első 2-es villamos 04:55-kor indul, ezt követően a járművek menetrend szerint közlekednek.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF