Indulhat a visszaszámlálás! 5 nap és forgalomba áll Miskolcon az új Skoda villamos!

Indulhat a visszaszámlálás! 5 nap és forgalomba áll Miskolcon az új Skoda villamos!
2014. január 15., szerda - 10:00

Miskolc város vezetése és az MVK Zrt. örömmel értesíti minden kedves utasát, hogy január 20-án délután forgalomba áll Miskolcon a Skoda új villamosa.

Indulhat a visszaszámlálás! 5 nap és forgalomba áll Miskolcon az új Skoda villamos!

Az első új alacsonypadlós Skoda villamos tavaly július 2-án, a második augusztus 20-án, tréleren érkezett Miskolcra az MVK Zrt. telephelyére, ahol százak várták érdeklődve, hogyan kerül a miskolci sínpárra az új villamos. A pályaépítés és a megállók megújulása után az új villamosok jelképezik a Zöld Nyíl Projekt, a város és az MVK Zrt. közös sikerét, amely egyik fontos állomásához érkezik január 20-án.

Tavaly Miskolc első új villamosa, érkezése után, szinte azonnal megkezdte tesztköreit. 11.000 kilométer megtétele után, számtalan előírt és tesztjellegű vizsgálatot maradéktalanul teljesítve, a tervezetthez képest előbb, már január 20-án forgalomba áll Miskolcon a város első új Skoda villamosa.

A vizsgálatokat és minden hatósági engedélyezési eljárást sikeresen teljesítő Skoda villamos 2014. január 20-án 13 óra 54 perckor áll forgalomba a Tiszai pályaudvar végállomásról indulva, hogy ezt követően hosszú éveken keresztül szállíthassa az utasokat. Miskolc első új alacsonypadlós Skoda villamosa ezzel a város használatába kerül, az itt élők komfortos utazását szolgálja majd, egyedülálló kényelmet és biztonságot adva mindennapi utazásainkhoz.

A projekt további részében Miskolcra 2015-ig 31 darab új Skoda villamos érkezik folyamatosan és áll forgalomba.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF