Egyedülálló: autóbuszpótló kisvonat a Miskolc Rally alatt

Egyedülálló: autóbuszpótló kisvonat a Miskolc Rally alatt
2013. május 9., csütörtök - 23:15

A lillafüredi Palotaszálló és Garadna közötti szakaszon az országban egyedülálló módon hétvégén autóbuszpótló kisvonat szállítja majd az utasokat.

A Miskolc Rally lebonyolítása miatt 2013. május 11-én 16 órától május 12-én hajnal 4 óráig lezárásra kerül a 15-ös autóbusz útvonalának Lillafüred (Hámori tó) - Bánkúti elágazás közötti szakasza, ezért a 15-ös járatok Felső-Majláth és Lillafüred vá., illetve Garadna vasút és Ómassa vá. közötti szakaszokon közlekednek ebben az időszakban. A buszközlekedésből így kieső szakaszon az országban egyedálló módon az MVK Zrt. az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút által biztosított autóbuszpótló kisvonatokkal szállítja az utasokat, természetesen csatlakozást biztosítva Lillafüreden és Garadnán.

Az átszállásnál a kisvasút és az autóbusz megállóhelyek között csupán 50 métert kell majd sétálniuk az utasoknak, gyönyörű bükki környezetben.

Az érintett szakaszon a kisvonatok az MVK Zrt. járatain érvényes bérlettel, menetjeggyel, illetve átszállás esetén, a 15-ös autóbuszon előzőleg kezelt jeggyel vehetők igénybe.

A verseny ideje alatt a 15-ös járatok Felső-Majláthról az érvényes munkaszüneti napi menetrend szerint indulnak Lillafüredre, azonban a kisvonatokhoz történő pontos csatlakozás érdekében Ómassáról egyedi menetrend szerint közlekednek a miskolci közlekedési vállalat járatai.

Az autóbuszok és kisvonatok a csatolt dokumentumban szereplő menetrend szerint közlekednek a verseny ideje alatt.

A Miskolc Rally május 11-én Bükkszentlászlóról induló gyorsasági szakasza a 68-as járatok közlekedését nem érinti, azok a meghirdetett munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

A várhatóan jelentkező nagyobb utazási igény miatt a szervezők május 11-én 8-22 óra között különjárati autóbuszt biztosítanak a Tatárdomb megállóhely és Bükkszentlászló végállomás között.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF