Buszokkal, villamosokkal gyakorlatoztak az első vakvezető kutyás fejlesztő tábor résztvevői

Buszokkal, villamosokkal gyakorlatoztak az első vakvezető kutyás fejlesztő tábor résztvevői
2014. szeptember 25., csütörtök - 17:45

A vakvezető kutyás fejlesztő tábor szervezői azzal a kéréssel keresték meg az MVK Zrt-t, hogy segítsük elő a buszokra, villamosokra való fel- és leszállás technikájának fejlesztését, mutassuk be a járművek használatát a vak- és gyengénlátó utasok szemszögéből is.

A tábor résztvevői tapasztalatot szereztek és praktikus tanácsokat kaptak miközben kipróbálták az MVK járműveit és vezetőfülkéit az Ikarustól a Neoplanig, illetve az FVV villamostól a Skoda típusú szerelvényig. Az MVK szakemberei számára a tapasztalatcserén túl is igazán hasznos volt ez a rendezvény, kipróbálhatták, hogy milyen bekötött szemmel egy vakvezető kutya társaságában, vagy éppen egy fehér bottal közlekedni.

 
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kiemelt figyelmet fordít és lehetőség szerint minden segítséget megad a fogyatékkal élő utasoknak az utazás zavartalan lebonyolításához. Az új villamosok érkezésekor, majd ezt követően a forgalomba álláskor is külön lehetőséget biztosított a közlekedési vállalat arra, hogy a vak-és gyengénlátó utasok megismerhessék, és menet közben kipróbálhassák a Skoda típusú szerelvényt.

A gyakorlatról készült képgaléria itt tekithető meg.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF