Búcsúzik az adventi villamos

Búcsúzik az adventi villamos
2017. január 5., csütörtök - 09:45

A karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci „csodaház” adventi villamos november 30-tól közlekedik, utoljára január 6-án, pénteken találkozhatnak, utazhatnak vele azok az utasok, akik még eddig nem tették meg és kíváncsiak az ország legszebb adventi villamosára.

Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye, azaz Miskolc adventi villamosa ismét nagyon népszerű volt. Látható volt ez az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon található hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és az adventi villamoson utazók számából is. A hat héten keresztül közlekedő, több tízezer utast szállító villamos legnépszerűbb eleme a külső, házikószerű megjelenés volt, ami miatt megkapta a „csodaház” nevet, de nagyon szerették és sokszor szelfiztek a kandalló előtt is az utasok. A villamos ütközőjén pedig most is ott „tujázott” a Mikulás.

Miskolc város adventi villamosa a helyi közlekedési vállalata Facebook oldalán – a „Csodaház lett Miskolc adventi villamosa” bejegyzéshez – 640 like-ot és közel 700 megosztást kapott. Az adventi villamossal kapcsolatban sok-sok kedves komment érkezett:

„Szerintem Európa legszebb adventi villamosa!”

„Szebb mint a tavalyi, minden elismerésem az alkotóknak!”

„Megint csodaszépet alkottak, akiknek keze munkája benne van ebben a csodálatos alkotásban. Igazán büszkék lehetünk rájuk! MŰVÉSZEK!”

„Gyönyörű, örömmel látom, hogy ismét készítettek valamit az utazóközönségnek. Budapesten lakom, de idén is elmegyek megnézni és utazni vele.”

Az adventi villamoson utazókat ismét több program várta. 2016. december 3-án a Mikulás szállt fel krampuszával együtt, utazás közben szaloncukorral, színezővel, mesekönyvvel, karácsonyfadísszel lepte meg a gyerekeket. November 27-én, december 4-én és 11-én a Miskolc Musical Műhely énekkel köszöntötte az utasokat, december 17-én pedig flashmob keretében karácsonyi dalokat hallhatott az utazó közönség.  

Az adventi villamos most búcsúzik, azzal, hogy köszöni minden utasának, hogy vigyáztak rá, és legközelebb 2017. november 26-án, vasárnap gördül ki újra – talán új meglepetésekkel – a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen utasainak.

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF